BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu KTOB heyetini kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu KTOB heyetini kabul etti
Tarih: 19.10.2017 > Kaç kez okundu? 1174

Paylaş


Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'nden (KTOB) bir heyeti kabul etti.

Bakan Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ile beraberindeki heyeti kabulünde, Birliğin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kabulde yaptığı konuşmada, turizm alanında ambargolardan dolayı yaşanan sıkıntıları yakından bildiklerini ifade eden Ertuğruloğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak sıkıntıların aşılması ve KKTC'ye yönelik engellemelerin kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.



Sağlık Bakanı Sucuoğlu, Ankara’da temaslarda bulunuyor



Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve heyeti temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti.

Heyet temaslarına Türkiye Sağlık Bakanlığı’nda yapılan heyetler arası görüşme ile başlayarak, hastane binaları, Lefkoşa, Güzelyurt ve Karpaz’a yeni hastane yapımı, Güzelyurt Cengiz Topel Hastanesi ile Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nin tadilatı ve “amatem” merkezi hakkında görüş alış verişinde bulundu. Toplantıda, organ nakli ve ilik merkezi kurulması da görüşüldü.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün Türkiye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüşecek, ardından da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin tam süreli ihtisas hastanesi olması için protokol imzalayacak.

Bakan Sucuoğlu, ayrıca, Türkiye’de okuyan KKTC’li tıp öğrencileri ile söyleşi yapacak.



Çavuşoğlu, Ankara’da Eroğlu ile görüştü



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’da Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakan Veysel Eroğlu’nu her ziyaretinde su konusunda bir adım daha ileri gitmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren su sorununu çözebilmek için birlikte büyük bir işbirliği yaparak anlayışla halkımıza içme kullanım suyunu çok özverili bir fiyatlandırma süreci geçirdik. Ve geçiş dönemi protokolünü imzalayarak halkımızın büyük bir kısmına suyu ulaştırdık. 252 km eksik alt yapıların biran önce tamamlanarak tüm halkımıza suyun ulaşabilmesi için TC hükümeti ile uyum içinde çalışıyor olmaktan memnunuz. Tünel projesinin ihalesinin yapılmış olması ve sulama hatlarının eş zamanlı bitirileceğinin müjdesini almamız bizi ayrıca mutlu etmiştir” dedi.



Seçim ve Halk Oylaması (değişiklik) yasa tasarısı Komitede onaylandı



Cumhuriyet Meclisi’ndeki siyasi partiler 7 Ocak 2018’de erken genel seçime gidilmesinde uzlaşı sağlarken Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi de dünkü toplantısında “Seçim ve Halk Oylaması (Değişiklik)Yasa Tasarısı”nı oybirliğiyle onayladı.

Tasarı, önümüzdeki pazartesi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, 7 Ocak’ta yapılması öngörülen erken genel seçimle ilgili kararı ise 3 Kasım’da görüşecek ve 7 Ocak’ta seçime gidilebilmesi için takvimin ve yasal prosedürün başlatılmasının adımı atılmış olacak.

2016 yılında yürürlüğe giren ve tek seçim bölgesi ve çarşaf liste içeren Seçim ve Halkoylaması Yasası’ndaki yeni düzenlemelerin bundan sonra yapılacak seçimlere ilişkin doğurduğu teknik ve hukuki sıkıntıların aşılması amacıyla hazırlanan değişiklik tasarısı, dün UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ başkanlığındaki Hukuk Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi’nde görüşüldü.

Gürçağ, tasarının onaylanmasının ardından, tüm partilerin 7 Ocak’ta seçimlerin yenilenmesi konusunda hemfikir olduğunu ve bu tarihin de komitede onaylanıp Meclis Genel Kurulu’na gönderileceğini söyledi.



KKTC Çocuk Fitnes Milli Takımı Dünya Şampiyonu oldu

KKTC Çocuk Fitnes Milli Takımı 13 – 15 Ekim tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenen “WFF Fit – Kid” WFF Dünya Çocuk Fitnes Şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu. Uluslararası alanda bu yıl ikinci kez podyuma çıkan Çocuk Fitnes Milli Takımımız 11 ayrı kategoride şampiyon oldu.

3 çocuğun ikincilik madalyası aldığı yarışmada, bir de bronz madalya elde edildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 942
Toplam Tekil 4067076
IP 3.141.47.221






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu