“Devletin İçinde Kimsenin Paralel Bir Yapılanmaya Gitmesine İzin Veremeyiz” - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Devletin İçinde Kimsenin Paralel Bir Yapılanmaya Gitmesine İzin Veremeyiz” - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 28.09.2017 > Kaç kez okundu? 769

Paylaş


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi’nin mezuniyet törenine katıldı. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende bir konuşma yaptı.







Tüm şehitler için Allah’tan rahmet, gaziler için şifa temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde aldıkları eğitimin ardından göreve başlamayı hak eden bin 859 komiser yardımcısını tebrik etti.



“GÖREVİNİZİ YAPARKEN ARKANIZDA DEVLETİN BULUNDUĞUNU UNUTMAYIN”



Polislerin ebeveynlerine; evlatlarını vatan ve millet seferberliğine hazırladıkları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimini tamamlayan polislere de görev yerlerinde başarı dileğinde bulunarak “Her meslek grubundan, her sosyal kesimden, her meşrepten insanlarla bu kadro âdeta Türkiye’nin bir özü, bir özeti gibidir, böyle de olması gerekir” dedi.



Milletin içinden gelen insanların, milletin beklenti, hassasiyet ve ihtiyaçlarına uygun hizmetleri çok daha iyi bir şekilde verebileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden bu çok renkli yapıya uygun şekilde şu veya bu grubun, şahsın, ekibin değil milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmanızı özellikle bekliyorum. Görevinizi yaparken arkanızda devletin ve milletin, bunların temsilcisi olan Cumhurbaşkanınızın bulunduğunu asla unutmayın. Hayatımızda devletten ve milletten daha büyük bir güç yoktur” diye konuştu.



“AHLAKA AYKIRI YOLLARLA ELDE ETTİKLERİ GÜCÜ DEVLETİ ELE GEÇİRMEK İÇİN KULLANDILAR”



Geçmişte pek çok kurum gibi Polis Akademisi’nin de bir grup tarafından sinsice kontrol altına alınarak kendi amaçlarına hizmet eder hâle getirildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınavlarından terfilerine kadar her konuda hakka, hukuka, ahlaka aykırı yollarla elde ettikleri gücü, devleti ele geçirmek için kullanan FETÖ’nün, işi millete saldırmaya kadar vardırdığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında FETÖ’ye karşı 17-25 Aralık’tan sonra başlattıkları mücadeleyi 15 Temmuz’dan sonra hızlandırarak bu ihanet çetesini devletten ve ülkeden temizlediklerini ve buna devam edeceklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün propagandasına kanarak terörle mücadele için yapılan tasfiyelerin kurumlarımızı, özellikle de Emniyet Teşkilatımızı zaafa uğratacağını düşünenlere en güzel cevabı sizler veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Teşkilatının en altından en tepesine kadar tüm kademelerindeki terfilerin tamamen liyakate, bilgiye, beceriye, başarıya dayalı bir sisteme bağlanacağını ifade ederek, “Böylece sistemi hiçbir şaibeye, hiçbir haksızlığa meydan vermeden meslekte yükselme yolları tüm polislerimize açık olacak şekilde işletme imkânını elde edeceğimize inanıyorum” diye ekledi.



“YERLİ VE MİLLÎ ANLAYIŞI YERLEŞTİRMELİYİZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: “17-25 Aralık ve 15 Temmuz tecrübeleri bize bir gerçeği göstermiştir; emniyet, yargı, ordu gibi kritik kamu kurumları ile medya, üniversite, iş dünyası gibi toplum üzerinde yüksek etkisi olan yerlerde yerli ve millî anlayışı çok güçlü bir şekilde yerleştirmeliyiz. Hangi görünüm, hangi iddia, hangi kisve altında olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın buralarda hâkim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalıdır. Meşruiyetinin kaynağı millet ve hukuk olmayan adaletten, ahlaktan, vicdandan, değerlerine saygıdan, hoşgörüden nasibini almamış hiçbir kişi ve grubun fikirleri ve eylemleriyle ortak geleceğimize hizmet etmesi mümkün değildir.”



‘Müslüman, aynı delikten iki kez ısırılmaz’ hadisine atıfta bulunarak, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin Türkiye’ye verdiği zararları ve toplumsal yapıda yol açtığı tahribatları yeniden yaşamak istemediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milleti varlığına, birliğine, özgürlüğüne, geleceğine kasteden dış güçlerle mücadelede yeteri kadar yoruldu, yoruluyor. Bir de aynı mücadeleyi onar yirmişer yıllık periyotlarla içeride vermemizin akılla, mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur” ifadelerini kullandı.



“DEVLETİMİZİN KARARLILIĞIYLA TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÜSTESİNDEN GELİYORUZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ile mücadelede sadece 2015 Temmuz’undan bu yana binin üzerinde şehit verildiğini, 10 bine yakın teröristin ise etkisiz hâle getirildiğini hatırlattı. Konuşmasında, “Ama dikkat edin ölen de, yıkılan da, kaçıp göçen de hepsi bizden gidiyor” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde FETÖ’yle mücadelede kamudan ihraçlarla, tutuklamalarla, kaçıp gidenlerle birlikte 100 bini aşkın bir insan kaybının olduğunu söyledi.



Bunların hepsinin de milletin kendi ekmeğinden kısarak artırdığı kaynaklarla büyütülüp eğitildiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şu açıklamaları yaptı: “Elbette teröre bulaştıkları için, kan döktükleri için, devletlerine ve milletine ihanet ettikleri için bunların hiçbirinin gözünün yaşına bakmıyoruz, bakmayacağız. Adaletimizin gereği de budur. Fakat faturayı kendimizin ödediğini de asla unutmayacağız. Allah’ın izni, milletimizin desteği, devletimizin kararlılığıyla biz tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üstesinden geliyoruz ve geleceğiz, bu konuda kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın. Çünkü bu konuda kararlılığımız var. Allah’ın izniyle bu işi halledeceğiz. Aksi takdirde tarih bize bunun hesabını soracak. Gelecek nesiller bize bunu hesabını sorar. En az bu mücadele kadar önemli olan, bundan sonra ne yapacağımızdır. Eğer büyük bedeller ödeyerek imha ettiğimiz terör örgütlerinin, teröristlerin yerlerine sürekli yenileri türeyecekse, o zaman burada bir sorun var demektir.”



FETÖ elebaşının ABD’nin tahsis ettiği 400 dönüm arazide ikamet ederek, 160 ülkeyi buradan idare ettiği söylemesine rağmen ABD’li yetkililerin sesinin çıkmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün elebaşı ve örgütü ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin verildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında, “Ondan sonra diyorlar ki böyle böyle, işte filanca papazı bize verin. Bir papaz da siz de var, siz onu bize verin, biz de size onu yargılayıp verelim. ‘Onu karıştırma.’ Ne demek? Sizde yargı var, bizde yargı yok mu? Kaldı ki, bizdeki yargılanıyor, sizdeki yargılanmıyor, Pensilvanya’da bir kâşanede yaşıyor. Sizin vermeniz çok daha rahat, hemen verebilirsiniz” şeklinde konuştu.



“TÜRKİYE DOST VE KARDEŞ TOPLULUKLARIYLA BİRLİKTE BÜYÜK BİR ÜLKE”



Devletin içinde hiçbir kişinin, ekibin veya grubun paralel bir yapıya veya yapılanmaya gitmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi göreve gidiyorsunuz, işte gittiğiniz yerlerde bunları didik didik aramanız bulmanız, çıkartmanız gerekiyor. Nerede ne var, bunları çıkartacağız hep beraber, çünkü bunlar bu ümmeti bölmek, parçalamak istiyorlar. Bizi içimizden böldüler, yaralamaya çalıştılar, ama Rabbim fırsat vermedi.”



Türkiye’nin dost ve kardeş topluluklarıyla birlikte çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylesine büyük bir ülkede herkesin kendi alanında yapacağı fazlasıyla iş olduğunu dile getirdi ve “Ne yapsanız karşılık bulur, hangi hizmeti sunsanız teşekkürle karşılanır. Bu kadar çok hizmet ve faaliyet alanı önümüzde dururken, tutup tüm gücü, tüm imkânları devlet içinde paralel bir yapı oluşturmaya teksif etmek netice vermeyeceği gibi, yılların emeğinin hebasına da yol açar” dedi.



Herkesin ülke yönetimine talip olma hakkı olduğunu; ancak bunun yolunun siyasetten geçtiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurarsınız partinizi, çıkarsınız milletin karşısına, programınızı, hedeflerinizi anlatırsınız. Eğer gereken desteği bulursanız iktidara gelir ülkeyi de yönetirsiniz. Ülke yönetiminde söz sahibi olmanın tek meşru yolu budur. Bunun dışındaki yol ve yöntemlerin darbelerden, cuntalardan, vesayet güçlerinden, işgallerden bir farkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.



KAYNAK:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/83683/devletin-icinde-kimsenin-paralel-bir-yapilanmaya-gitmesine-izin-veremeyiz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1723
Toplam Tekil 4065930
IP 3.134.104.173






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 3.695 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu