Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri. Sayın Başbakanımızın, “Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” dolayısıyla yayınladıkları mesaj: - TC BAŞBAKANLIK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri. Sayın Başbakanımızın, “Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” dolayısıyla yayınladıkları mesaj: - TC BAŞBAKANLIK
Tarih: 11.09.2017 > Kaç kez okundu? 604

Paylaş


Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri.

Sayın Başbakanımızın, “Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” dolayısıyla yayınladıkları mesaj:







Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.



Büyük devlet ve medeniyet idealimizin filizlenerek kök saldığı Söğüt, bugün de bir tarih ve kültür okulu gibi bizleri yetiştirmektedir.



Lideri olduğu Kayı Aşireti ile Söğüt’e yerleşen Ertuğrul Gazi, burada tarihin akışını değiştirerek küçük bir beyliğin büyük bir devlete dönüşmesi için zemin hazırlamıştır.



İsmi daima adalet, cesaret, bilgelik ve ileri görüşlülükle birlikte anılan Ertuğrul Gazi, Türk tarihinin en önemli devlet adamlarındandır.



Ertuğrul Gazi´nin oğlu Osman Gazi’ye nasihatlerini rehber edinen Osmanlılar, bu coğrafya üzerinde farklılıkları zenginlik kabul eden, insanı her türlü değerin üstünde tutan, hoşgörüyü ve adaleti esas alan bir anlayışın hâkim olması için mücadele etmişlerdir.



Demokrasiyle ve hukuk düzeniyle her geçen gün daha çok güçlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün, Söğüt’ten yükselen bu büyük devlet ve medeniyet idealini sahiplenerek yürüyüşüne devam etmektedir.



Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri, ülkemizin barış ve hoşgörü kültürüne sadık kalarak geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için önemli bir vazifeyi ifa etmektedir.



Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi´nin manevi şahsında, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum.



KAYNAK:

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=40f8c740-93d9-4029-b1ab-13387b692f72





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1595
Toplam Tekil 4067729
IP 3.135.190.232






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.621 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu