Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Zirvesi Kapsamında Arakan Müslümanları Özel Oturumuna Katıldı - TC CUMHURBAŞKANLIĞI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Zirvesi Kapsamında Arakan Müslümanları Özel Oturumuna Katıldı - TC CUMHURBAŞKANLIĞI
Tarih: 11.09.2017 > Kaç kez okundu? 625

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi özel oturumunda, Arakan Müslümanlarıyla ilgili Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve kabul edilen nihaî rapor hakkında, “Burada alınan kararların kalıcı olması ve gelecek kuşaklar için önemli izler bırakması hepimizin gayretlerine bağlıdır. Türkçemizde 'söz uçar, yazı kalır' şeklinde bir deyim var, bu masa etrafındaki tüm kardeşlerimin bu zirvede alınan kararların uygulanmasının takipçisi olacağına inanıyorum” dedi.



İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi vesilesiyle Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında gerçekleştirilen Arakan Müslümanları ile ilgili özel oturuma katıldı. Oturumda, Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan Arakan Müslümanlarıyla ilgili nihaî rapor, İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerince kabul edildi.



Raporun kabulünün ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvelerin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve geleceğe yönelik hedefleri ele almak bakımından önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada alınan kararların kalıcı olması ve gelecek kuşaklar için önemli izler bırakması hepimizin gayretlerine bağlıdır. Türkçemizde 'söz uçar, yazı kalır' şeklinde bir deyim var, bu masa etrafındaki tüm kardeşlerimin bu zirvede alınan kararların uygulanmasının takipçisi olacağına inanıyorum” diye konuştu.



KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI NAZARBAYEV VE PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI HÜSEYİN’E TEŞEKKÜR



Zirveye başarıyla ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile zirveye katkılarından dolayı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi Başkanı Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'e teşekkürlerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in zirveye katılan devlet ve hükûmet başkanlarının onuruna verdiği resmî öğle yemeğine katıldı.



Yemekle birlikte Kazakistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana Uluslararası Havalimanı'na geçti ve Türkiye’ye dönmek üzere beraberindeki heyetle birlikte ülkeden ayrıldı.



KAYNAK:



https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/83402/cumhurbaskani-erdogan-iit-zirvesi-kapsaminda-arakan-muslumanlari-ozel-oturumuna-katildi.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 323
Toplam Tekil 4068244
IP 3.137.218.230






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu