BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “İki toplumlu, iki kesimli federasyon parametreleri ortadan kalktı” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “İki toplumlu, iki kesimli federasyon parametreleri ortadan kalktı”
Tarih: 14.08.2017 > Kaç kez okundu? 764

Paylaş


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, iki toplumlu, iki kesimli federasyon parametrelerinin ortadan kalktığını ve bu parametrelerde görüşmelerin olamayacağını belirtti. Özgürgün, “Kıbrıs Rum tarafı aklını başına alır, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini, iki kesimliliği, Kıbrıs Türk halkının kayıtsız şartsız eşitliğini ve iki kurucu devletin eşit statüsünü kabul ederse, kabul ettiğini beyan ederse, görüşme ancak o zaman başlayabilir. Bundan önce görüşme olmaz” ifadelerini kullandı.

Önceki gün yapılan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefke 1. İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada Kıbrıs konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Özgürgün, “Sıfır asker, sıfır garanti” hayali kuranların, asla o noktada bir anlaşma olamayacağını, Kıbrıs Türk halkı ve UBP’nin net duruşu ile anlamış olduklarını kaydetti. Özgürgün, Kıbrıs Türk halkı ve UBP’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) etkin ve fiili garantisi olmadan varılacak bir anlaşmaya “evet” demeyeceğini söyledi.

İsviçre’de son yapılan Kıbrıs zirvesinin sonuçlarından hayal kırıklığı yaşmadıklarını çünkü ne olduğunu bildiklerini kaydeden Özgürgün, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs Türklerini bu adada eşit olarak görmediğini, federasyon istemediğini, Rum tarafının tek isteğinin adayı Yunanistan’a bağlamak olduğunu, güçlü tabanı ile UBP var olduğu sürece bunu yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Başbakan Özgürgün, “Bir şeyin çok iyi bilinmesi lazım; UBP’nin onayını almayan bir anlaşmanın asla olması, hayata geçmesi mümkün değildir. UBP’nin onayını almayan bir anlaşma hiçbir şekil de yaşayabilir bir anlaşma olmayacaktır. Bunu, UBP’liler bugüne kadar her söylediklerinde haklı çıkarak ortaya koydular. Biz söyledik, başkaları hayal kırıklığına uğradı, uğratıldı. Bir şey daha hatırlatmak istiyorum; Ada’da çözüme ilişkin müzakerelerin hiçbir süreci UBP olmadan sonuca ulaştırılamaz” diye konuştu.

“İsviçre görüşmelerinde KKTC topraklarını veren harita sunulduğunu, BM kasasına konan haritanın içeriğinden bugün bile haberi olmadığını, böyle bir haritayı kabul etmeyeceklerini açıkladıklarını” söyleyen Özgürgün, KKTC’nin İsviçre’de harita verdiğini, İsviçre’den dönüşte Rum meclisinin Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için karar aldığını kaydetti.

Enosis’e destek veren Rum lider Nikos Anastasidis ile görüşüldüğüne işaret eden Başbakan Özgürgün, “UBP, böylesi bir ortamda görüşmeler sonuçlanmışken, Kıbrıs Rum tarafına ve dünyaya şu çağrıyı yapıyor: Bu parametrelerle artık görüşme olmaz, artık iki toplumlu, iki kesimli federasyon parametreleri ortadan kalkmıştır. Bugün Kıbrıs Rum tarafı aklını başına alır, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini, iki kesimliliği, Kıbrıs Türk halkının kayıtsız şartsız eşitliğini ve iki kurucu devletin eşit statüsünü kabul ederse, kabul ettiğini beyan ederse görüşme ancak o zaman başlayabilir. Bundan önce görüşme olmaz” diye konuştu.





TC Maliye Bakanı Ağbal KKTC’ye gelecek

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir ve Vergi Dairesi e-Vergi Otomasyon Sisteminin açılışına katılmak üzere Çarşamba günü KKTC’ye gelecek.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan verilen biligiye göre, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın daveti üzerine ülkeye gelecek Ağbal, aynı gün temalarda da bulunacak ve akşam saatlerinde adadan ayrılacak.





Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının 43. yıldönümü kutlanıyor

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci safhasında kurtarılan Gazimağusa, Lefke ve Serdarlı’nın kurtuluşu törenlerle kutlanacak. Muratağa-Sandallar ve Atlılar ile Taşkent Şehitleri anılacak.

Serdarlı’nın kurtuluşunun 43. yıldönümü kutlamaları bugün saat 18.00’de Serdarlı Atatürk Büstü önünde yer alacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin büste konulması ile başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşması, şiirlerin okunması ve tören geçişiyle son bulacak. Törende, Serdarlı Belediyesi Halk Dansları ekibi de gösteri yapacak.

Gazimağusa’nın kurtuluşunun 43. yıldönümü dolayısıyla 15 Ağustos Salı günü, Zafer Anıtı ve Polat Paşa Bulvarı’nda tören düzenlenecek.

İlk tören Zafer Anıtı’nda saat 18.00’de başlayacak, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören, halkın bayramının kutlamasıyla saat 18.30’da başlayacak.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek törende, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Gazimağusa 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan bir subay konuşma yapacak.

Şiirlerin okunmasının ardından tören geçişiyle tören sona erecek.

Lefke’de Şehitleri Anma Töreni, 16 Ağustos Çarşamba günü saat 08.30’da Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşu, atışı, İstiklâl Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek, sonrasında Şehitlik Özel Defteri imzalanacak.

Buradaki tören, dua okunmasıyla tamamlanacak.

Lefke’nin Kurutuluşu Töreni ise aynı gün saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı’nda yapılacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulması, bando eşliğinde İstiklâl Marşı ve bayrakların gönderlerine çekilmesi ile başlayacak tören, birliklerin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması ile devam edecek. Şiirlerin okunmasının ardından, Lefke Belediyesi Halk Dansları Ekibi gösteri sunacak.

Törende sırasıyla Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile Başbakan Hüseyin Özgürgün konuşma yapacak. Tören, resmigeçit ile sona erecek.

Kayıp şehitler Ayşe Süleyman, Zalihe Süleyman, Dilnevaz Süleyman ve Güldane Mehmet, bugün Muratağa’da düzenlenecek törenle defnedilecek.

Muratağa Camii’nde yer alacak tören saat 10.00’da aile üyelerinin konuşmasıyla başlayacak. Ardından cenaze namazı kılınacak. Daha sonra defin yerine gidilecek ve burada saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak. Bayrakların ailelere teslim edilmesinden sonra defin işlemleri gerçekleştirilecek.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitleri bugün anılacak.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki tadilat nedeniyle bu yılki anma töreni, saat 11.15’te Katliam Çukuru Anıtı önünde yapılacak.

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayacak, saygı duruşu ve atışının adından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.

Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşmasının ardından, şiir okunacak.

Tören, şehitler için dua okunması ve şehitlik ziyareti ile tamamlanacak. Atlılar Şehitliği’nde yer alacak tören ise saat 12.00’de başlayacak. Törende, şehitliğe çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

Şehitler için saat 15.30’da Muratağa Camii’nde mevlit okutulacak.

Taşkent şehitleri 15 Ağustos Salı günü saat 18.00’de Taşkent Şehitliği’nde törenle anılacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile başlayacak tören, konuşma ve şiir okunmasıyla devam edecek.

Törenin ardından, Taşkent Şehitler Müzesi ziyaret edilecek, Taşkent Şehitler Camii’nde saat 19.45’te mevlit okunacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1805
Toplam Tekil 4066012
IP 3.12.71.34






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu