Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram Namazını İstanbul Mimar Sinan Camii'nde Kıldı - T. C. Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram Namazını İstanbul Mimar Sinan Camii'nde Kıldı - T. C. Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 25.06.2017 > Kaç kez okundu? 697

Paylaş


Ramazan Bayramı namazını İstanbul Ataşehir’de bulunan Mimar Sinan Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz esnasında yaşadığı rahatsızlığa değinerek, "Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım" dedi.



Bayram namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da eşlik etti.







Namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaşan ve çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarının bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Camide namaz esnasında şekere bağlı olarak yaşadığı kısa süreli tansiyon rahatsızlığı ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapta sağlığının yerinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, bayramın İslam dünyasının birliğine, beraberliğine ve barışına vesile olması temennisinde bulundu.



"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"



Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birliğimiz, beraberliğimiz bizim için çok çok önemli. İnşallah dünya barışı, İslam dünyasının dini bayram olarak çok çok önemsediği bu bayramımız inşallah bir milât olacaktır. Ve temennimiz, duamız, bununla birlikte alemi İslam’da yeni bir dönemin başlangıcına vesile olsun istiyoruz. Zira tüm İslam dünyasında adeta bir parçalanma, bir bölünme havası estirmek isteyenler var ve temenni ediyorum ki bunlar Ramazan Bayramıyla birlikte çok daha farklı bir uyanışa vesile olacaktır” diye konuştu.



KATAR'DAKİ TÜRK ÜSSÜ



Kimi Arap ülkeleri tarafından Katar’a yöneltilen taleplerin arasında Katar’daki Türk üssünün kapatılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yöneltilen 13 maddeye karşılık Katar’ın tavrını takdir edip benimsediklerini söyledi ve “Bir defa, bu 13 maddeyle ilgili yaklaşımı biz uluslararası hukuka aykırı buluyoruz. Zira devletlerarası hukukta ülkelerin egemenlik haklarına bu denli bir saldırı olamaz” açıklamasında bulundu.



Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn tarafından söz konusu maddelerin Katar’a yöneltilmesinde bir devletin egemenlik haklarına saldırı ve bir devletin kendi tasarruf alanına girecek kadar bir ileri gidişin söz konusu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir şeye kalkıp da onların diliyle bakmak, yaklaşmak bana göre çok çok yanlış. Hele hele Türkiye’nin 2014 itibarıyla savunma iş birliğini yapmış olduğu Katar’la attığı bu adıma müdahil olmak çok çok çirkin bir yaklaşım” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Burada Katar'a yönelik ben bu yaklaşımı asla doğru bulmuyorum. Kaldı ki Katar’a yapılan bu yaklaşım bizim Suudi Arabistan’a da teklifimizdir. Eğer Katar’a bu teklifimiz, onlarla yaptığımız bu anlaşma noktasında Suudi Arabistan da kendisinde bir üs kurmamızı isterse, Suudi Arabistan’da da biz buna yönelik bir adım atabiliriz. Bu teklifi ben Kralın kendisine de yaptım, ‘Bunu bir değerlendirelim’dediler ve o günden bugüne böyle bir dönüş de söz konusu olmadı. Ve şu anda bu dönüş söz konusu olmadığı halde Türkiye’nin asker çekmesini talep etmek, bir defa Türkiye’ye karşı da maalesef bir saygısızlıktır. Yani biz herhangi bir ülkeyle savunma işbirliği anlaşmasını yaparken birilerinden izin mi alacağız? Kusura bakmasınlar, Türkiye öyle sıradan bir ülke, sıradan bir devlet değil. Onun için Türkiye’nin de burada askerini çekmesi gibi bir yaklaşımı Türkiye’den istemek, Türkiye’ye yönelik bir saygısızlıktır.”



"KATAR'A ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ"



Katar menşeli uluslararası medya kuruluşu Al Jazeera’ye yönelik ambargo ve girişimlere de değinerek, uluslararası basın örgütlerine “Siz neyi bekliyorsunuz, ne güne duruyorsunuz? Şu anda basın özgürlüğü elinden alınan uluslararası bir medya kuruluşunun faaliyeti engellenmek isteniyor, buna karşı ne güne duruyorsunuz? Sesinizin çıkması lazım” sözleriyle seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu örgütlerden bu anlamda bir ses çıkmadığına dikkat çekti.



Katar’ın bir devlet olarak birçok yaptırımlarla karşı karşıya kaldığını ve Türkiye’nin bu yaptırımlarla ilgili Katar’a elinden gelen desteği verdiğini ve bundan sonra da bu desteği vermeye gayret edeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açıkça söylüyorum, uluslararası hukuka aykırı bir süreç var, bu sürecin bir defa ortadan kaldırılması lazım. Bu tür yaptırımların kesinlikle, yani devletlerarası hukukta böyle bir şeyin yeri olamaz. Ve bu konularla ilgili olarak da şu anda Kuveyt’in arabuluculuğunu özelikle destekledik, destekliyoruz. Temennim odur ki, Körfez’deki bu gelişmeleri Suudi Arabistan kendi büyüklüğüne yakışır şekilde çözsün. Ve temennim yine odur ki, bu bayram böyle geçmemeliydi” şeklinde konuştu.



Bir basın mensubunun, “Sayın Kılıçdaroğlu Bolu’ya kadar bugün yürüyüşünü tamamlayacak, bayram arası verecek. Performansını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna, “Onu kendine soracaksınız, bana niye soruyorsunuz?” cevabını veren



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun yinelenmesi üzerine, “Yürüyen o, bir yorgunluk var herhalde” dedi.



KAYNAK:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/77693/cumhurbaskani-erdogan-bayram-namazini-istanbul-mimar-sinan-camiinde-kildi.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1331
Toplam Tekil 4069252
IP 3.142.197.198






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 8.821 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu