Başarılı Öğrencilerimizi 1 Haftalık Türkiye Tatiliyle Ödüllendirmeye Devam Ediyoruz! - - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başarılı Öğrencilerimizi 1 Haftalık Türkiye Tatiliyle Ödüllendirmeye Devam Ediyoruz! -
Tarih: 07.06.2017 > Kaç kez okundu? 1250

Paylaş


T.C. Almanya- Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğince yürütülen “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası çerçevesinde Türkçe – Türk Kültürü derslerine yönelik katılımı artırmak ve Türkçenin imaj ve prestijini yükseltmek gayesiyle geçen yıl itibariyle başlatılan; Türkçe dersine katılan öğrencilerden tüm okul ders ortalaması en yüksek olan öğrencilerin ailesiyle birlikte ‘1 Haftalık Türkiye Tatili’ ile ödüllendirilmesine devam ediliyor.



AMACIMIZ TÜRKÇE DERSİNE KATILIMI, TÜRKÇENİN İMAJ VE PRESTİJİNİ ARTIRMAK!

Bu çerçevede Eğitim Ataşeliğimize bağlı 13 Bölge Başkanlığı tarafından sunulan bilgiler doğrultusunda 2016-2017 öğretim yılında Türkçe ve Türk Kültürü derslerine katılım gösteren ve tüm okul ders ortalaması en yüksek bulunan öğrenciler arasından ‘A. Latife Çınar’ ailesiyle birlikte 1 haftalık Türkiye tatili hediyesi kazandı.



Aleyna Latife Çınar ve ailesi “Muğla ili Fethiye ilçesinde Atlas Ölüdeniz Otel´de” İşletmeci Yeşim Burger tarafından özel bir şekilde karşılanıp konuk edilecekler.



A. LATİFE ÇINAR MATEMATİM PROFOSÖRÜ OLACAK!

İlk olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında başlatılan başarılı öğrencilerin tatille ödüllendirilmesi geleneğinin vatandaşlarımız ve çocuklarımız nezdinde oluşturduğu motivasyonun önemine dikkat çeken T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Ataşeliğe çağırdığı Çınar ailesiyle yaptığı görüşmede büyüdüğünde ‘Matematik Profesörü’ olacağı hedefini- sözünü veren A. Latife Çınar ve ailesini tebrik etti.



Annesi Semra Çınar ve teyzesi İkbal Özdemir’in de hazır bulunduğu ziyarette öğrencimiz ve ailesini makamında ağırlayan ve kendileriyle hatıra fotoğrafları çektiren Gürkan Avcı, Aleyna’nın ailesini kutlayarak şunları kaydetti;



EĞİTİME KATKI VEREN İŞ ADAMI VE İŞ KADINLARIMIZA MÜTEŞEKKİRİM!

Öncelikle Ataşelik olarak 21 ay önce başlattığımız, yüksek bir teveccüh ve başarıyla yürüttüğümüz “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyamıza nazik sponsorluklarıyla destek veren iş adamlarımızı ve iş kadınlarımızA tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Çünkü gerek “1 Haftalık Türkiye Tatili” hediyemizde gerekse kampanyamızın hemen her bölümünde verdikleri maddi ve manevi desteklerle, katkı ve sponsorluklarla gurbetteki vatandaşlarımıza daha güçlü ve daha nitelikli bir şekilde hizmet ulaştırabiliyoruz. Kendilerine müteşekkirim.



ALMANYA’DAKİ 65 YILLIK MAZİMİZİ BÜYÜK BAŞARILARLA TAÇLANDIRMALIYIZ!

Almanya’da en genç ve dinamik bir nüfusa sahip Türk toplumu olarak türlü sıkıntı ve problemleri aşarak geldiğimiz 65 yıllık mazimizin en büyük ve en saygın başarılarla taçlanması gerekiyor. Bu da çocuklarımızın eğitimine her şeyden daha çok çaba göstermekle mümkündür. ‘En hayırlı miras iyi bir diplomadır’ düsturuyla mümkündür. Çocuklarımıza dilimizi ve kültürümüzü öğretmek ve okul hayatında en büyük desteği vermeliyiz. Aksi alde 65 yıllık mazimizi, en büyük servetimiz ve varlığımız olan çocuklarımızın hakkını vermemiş oluruz.



TÜRK – ALMAN DOSTLUĞUNA EN BÜYÜK KATKI EĞİTİMLE OLUR!

Öz benliğini koruyabilmiş ve en kaliteli okulları başarıyla tamamlamış Türk çocukları ve Türk gençliği sayesinde Türkiye ve Almanya arasındaki dostluk ve iş birliğinin en güzel ve en hayırlı sonuçlarını çıkarmamız mümkün olabilir. İşte böyle bir gençlik sayesinde Türk toplumu, Almanya’da daha mutlu, müreffeh ve muteber olur. İşte bu sayede Almanya’nın her alanlardaki yükselişinde büyük emek ve katkıları bulunan Türk toplumu hak ettiği saygı ve vefayı görür. İşte o zaman Almanya Türk toplumu olmadan hep bir eksik kalır.



TÜRKÇE DERSİNE KATILAN ÇOCUKLAR OKULDA DAHA BAŞARILI!

Yapılan bilimsel araştırmalara göre çift dilli çocuklar eğitimde daha başarılı oluyor. Ve yine Türkçe dersine katılan öğrencilerin diğer okul derslerinde daha başarılı olduğu bir gerçek. Bu hem ailenin bilinç ve farkındalığı ile alakalı hemde öğrencimizin Türkçe dersine katılımıyla oluşan sonuçlarla alakalı. O nedenle Türkçe dersindeki başarının genel okul derslerdeki başarı ile birlikte pekiştirilmesi gerekiyor. Siz Almanya’nın birinci sınıf yurttaşlarısınız. Bu durumu pekiştirmeniz içinde çocuklarınızı en iyi okullarda okutmaya, en iyi diplomaları alma hedefine onları motive etmeye mecbursunuz.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 27
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1533
Toplam Tekil 4067667
IP 3.137.213.128






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu