BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Işık ile görüştü - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Işık ile görüştü
Tarih: 12.05.2017 > Kaç kez okundu? 816

Paylaş


Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüştü.

İstanbul TÜYAP fuar alanında yer alan görüşmede, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türkiye Milli Savunma Bakanı Işık'a, Kıbrıs müzakere süreci ve bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Işık'ın davetlisi olarak İstanbul'da düzenlenen "IDEF 2017 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı"na katıldı.

Fuarın önceki gün yapılan açılış töreninin ardından fuarda yer alan savunma ürünlerinin sergilendiği stantları gezen ve bilgiler alan Ertuğruloğlu, dün de fuarı ziyaret ederek, bir dizi görüşmeler yaptı.

Ertuğruloğlu'na, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Fikri Işık ile diğer görüşmeleri sırasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer ve KKTC İstanbul Konsolosu Asu Muhtaroğlu eşlik etti.

Bu arada Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, önceki gece Çırağan Sarayı’nda düzenlenen "İDEF 2017 Gala" gecesine de katıldı.



Müftüoğlu: "Türkiye'nin hak ve çıkarlarından taviz vermesi anlamına gelebilecek mesnetsiz iddialar tamamıyla gerçek dışıdır"



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yayımlanan Cyprus Mail gazetesinde yer alan, Türkiye'nin adadaki hak ve çıkarlarından taviz vermesi anlamına gelebilecek iddiaların "mesnetsiz ve tamamıyla gerçek dışı" olduğunu belirtti.

Müftüoğlu, konuya ilişkin bir soruya verdiği yazılı yanıtta, Cyprus Mail gazetesindeki yoruma ilişkin şunları kaydetti:

"GKRY'nin Kıbrıs Türk halkının Ada'nın doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını göz ardı ederek tek taraflı sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetlerine ilişkin yorumda değinilen, Türkiye'nin hak ve çıkarlarından taviz vermesi anlamına gelebilecek mesnetsiz iddialar tamamıyla gerçek dışıdır. Hayal ürününden ibaret bu yorumları esas alan Türk basınındaki hatalı değerlendirmeler de abesle iştigaldir."



Liderler bugün bir araya gelecek



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün bir araya gelecek.

Ara Bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak olan görüşme, saat 18:30’da başlayacak.

Akıncı ile Anastasiadis’in bir sonraki görüşmesi ise 17 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Akıncı 2 Mayıs’ta yapılan son görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, konuların kendi içlerinde teker teker tartışılmasıyla bir yere varılamayacağını, dört başlığın bütünlüklü olarak ele alınması gerektiğini BM’nin de bu konuda yardımcı olabileceğini söylemişti.



Akıncı, Muller’i kabul etti



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta temaslar yapmakta olan Dünya Bankası Başkan Yardımcısı ve Avrupa - Orta Asya Sorumlusu Cyril Muller’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Ömer Gökçekuş ve Diplomasi ve AB Danışmanı Erhan Erçin’in de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmede, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Muller, Kıbrıs’ta olası bir çözümün ekonomik ve sosyal etkileri konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da görüşmede, olası bir federal çözümün uygulamasının güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların hızlandırılmasının önemine değindi.



Liderler Ara Bölgede Verwey ve Nuffel ile bir araya geldi



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa Komisyonu Yapısal Reformları Destekleme Ofisi Sorumlusu Maarten Verwey ve Avrupa Komisyonu’nun müzakerelerdeki temsilcisi Peter Van Nuffel ile bir araya geldi.

Görüşme, Ara Bölgede Kıbrıs sorununun çözümü için yürütülen müzakerelerin yapıldığı binada gerçekleşti.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, toplantıda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i AB ile ilgili konularda çözümden önce yapılması gerekenlere ilişkin sunum yaptı.

Avrupa Komisyonu Yapısal Reformları Destekleme Sorumlusu Maarten Verwey, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Komisyon uzmanları vasıtasıyla desteği sürdürmeye, istek üzerine teknik destek sağlamaya, özel sektör uzmanlarını ve üye devlet yetkililerini görevlendirmeye ve diğer uluslararası aktörlerle ortaklık kurarak analiz ve tavsiyede bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Verwey dünkü görüşmede liderlerin 2015 ortalarında yaptığı ortak çağrıya binaen, Komisyonun Kıbrıs görüşmelerine verdiği desteği konuşma fırsatı bulduğunu da ifade etti.



KKTC’deki Cittaslow Belediyeler Avustralya’daki Cittaslow Genel Kurulu’nda



Uluslararası sakin şehirler örgütünün (Cittaslow International) 10’uncu genel kurulunda KKTC’deki cittaslow belediyeler, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli başkanlığındaki heyetle temsil ediliyor.

Avusturalya’nın Goolwa kentinde önceki gün başlayan ve 12 Mayıs’a kadar sürecek 10. Cittaslow Genel Kurulu'nda, Sarıçizmeli başkanlığındaki heyette koordinatör Halil Hepşen, Yeniboğaziçi Belediyesi Meclis Üyeleri Atalay Talaykurt ve Osman Öğüt yer alıyor.

KKTC’den Yeniboğaziçi Belediyesi, Lefke Belediyesi ve Mehmetçik Belediyesi'nin üyesi olduğu Cittaslow ağı her yıl bir kentte tüm üyelerinin katılımıyla genel kurul toplantısı düzenliyor.

Cittaslow 10’uncu genel kurulunun açılışında, “Moogy Amca” adlı Ngarrindjeri büyüğü ve şifacısı genel kurul katılımcılarıyla ziyaretçileri geleneklerine uygun olarak tütsüleyerek karşıladı.

Toplantıda üye ülke bayrakları arasında KKTC bayrağı da yer aldı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 952
Toplam Tekil 4065159
IP 3.143.17.128






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu