Avrupa çapındaki ‘2. Türk Tatlı Yarışması’nda Ödüller ve Madalyalar Yağdı! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Avrupa çapındaki ‘2. Türk Tatlı Yarışması’nda Ödüller ve Madalyalar Yağdı!
Tarih: 08.05.2017 > Kaç kez okundu? 1340

Paylaş


T.C. Millî Eğitim Bakanlığı himayelerinde, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun destekleriyle T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 20 ay önce başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim, sanat ve spor kampanyamız dahilinde gerçekleştirdiğimiz 6 yarışmadan birisi olan Avrupa çapında 2. Türk Tatlı Yarışması Almanya’nın Schramberg kentinde şarkılar, türküler, müzik dinletileri, gösteriler, danslar, takdir törenleri içerisinde, şenlik ve festival havasında gerçekleşti.



İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan, Ataşelik Scramberg Bölge Başkanlığı, Türkçe – Türk Kültürü Öğretmenleri, TOAB Federasyon Başkan Yardımcısı İsmail Kılıçarslan, Scramberg Kültür Müdürü Heimer, Eyalet genelindeki TOAB üye ve yöneticileri ila 400 civarında vatandaşın katıldığı Avrupa çapındaki ödüllü ‘2. Türk Tatlı Yarışmasında açılış konuşması yapan Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı şöyle konuştu;



ALMANYA’DA BİRLİK VE BERABERLİK RUHU!

Değerli vatandaşlarımız! Yarışmamız; Türk kültürüne ait tatlıları ve lezzetleri ortaya çıkarmak, tattırmak ve mutfağımızı gelecek kuşaklara aktarmak, yabancı kökenli dostlarımıza tanıtmak ve Avrupa’daki Türk Toplumunu kaynaştırmak, birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek amacıyla düzenlenmiştir.



Bu itibarla; T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği Schramberg Bölge Başkanlığı ila Scramberg TOAB koordinasyonunda gerçekleşen bu güzide yarışmada emeği geçen siz değerli görevlilere teşekkür ediyorum. Bölge başkanımız Ali Ekber Keleş ve TOAB Başkanımız Aydın Özışık’ın davetiyle bu güzel yarışmamıza cesaretle iştirak eden siz kıymetli yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Bu özel yarışmamıza nesnel değerlendirmeleriyle katkı sunacak olan jüri üyelerimize de hoş geldiniz diyorum.



EN HAYIRLI MİRAS NİTELİKLİ BİR DİPLOMADIR!

Almanya’da yarım milyonun üzerinde Türk kökenli öğrencimiz var. Türk öğrencilerin eğitim alanında Almanya’nın genel ortalamasının altında yer aldığını üzülerek görüyoruz. Türk toplumu olarak eğitime daha çok önem vermeli ve daha çok bütçe ayırmalıyız. Almanya’nın geleceğinde itibar ve söz sahibi olmak istiyorsak ki istiyoruz birinci önceliği eğitime vermeli ve kesinlikle ama kesinlikle her Türk genci yetenek ve arzusu doğrultusunda muhakkak surette üniversite okumalı yahut en azından bir meslek diplomasına sahip olmalıdır. Unutmamalıyız ki çocuklarımıza bırakacağımız en hayırlı ve en muteber miras nitelikli bir diplomadır.



16 İDDİALI YARIŞMCI KATILDI!

6 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 13:00’de Gymnasiums Schramberg toplantı salonunda gerçekleşen Avrupa çapındaki ödüllü ‘2. Türk Tatlı Yarışması finalinde yarışan 16 iddialı yarışmacının el emeği, göz nuru tatlılarına altı kişiden oluşan jüri heyeti görsellik, video tanıtım, tat, hijyen ve ambiyans kategorilerine göre puanlar verdi.



JÜRİ PUAN VERİRKEN ÇOK ZORLANDI!

Prof. Dr. Şener Bağ, tatlı ustası Ahmet Gözükara, Banka Müdürü Anıl Toprak, İş kadınları Güler Aydın, Sevilay Timur ve Haslach TOAB Başkanı Fatma Tunca’dan oluşan jüri heyeti; Ataşelik Türkçe – Türk Kültürü dersi öğretmeni Sibel Yılmaz ve Schramberg TOAB Başkanı Aydın Özışık’ın sunuculuğunu yaptığı yarışmada puan verirken oldukça zorlandı.



UÇAK BİLETİ, MUTFAK EŞYASI VE PARA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI!

Yarışmada Almanya’nın Oberndorf kentinden Yasemin Çelik Tavuskuşu Pastasıyla birinci, Ayşe Yıldırım Katmer Tatlısı ile ikinci, Ayla Arslan portakallı yaş pasta ile üçüncü olurken; Spaichingen’den Hüsne Demirci Sivas Köy Baklavasıyla dördüncü, Gaggenau’dan Ada Çetinkaya Kıbrıs Tatlısıyla beşinci, Schramberg’den Künefe tatlısıyla Yeliz Sabancı altıncı oldu. Tüm yarışmacılara katılımcı sertifikası verilirken ilk altıya giren yarışmacılara uçak bileti, mutfak eşyası ve para ödülleri takdim edildi.



MÜZİK, DANS GÖSTERİLERİ EŞLİĞİNDE ŞARKILAR SÖYLENDİ!

Birbirinden leziz Türk tatlılarının rekabet ettiği yarışmaya müzik, dans, şarkı ve türkülerde damgasını vurdu. Schramberg TOAB halk oyunları ekibi Van yöresi ile ve Türk öğrencilerce sergilenen Kafkas dans gösterileri seyirciyi coşturdu. Şiirlerin ve İstiklal Marşı’nın ezbere okunduğu gecede, sanatçı Mahmut Bilen bozlak ve oyun havaları ile sahne aldı.



AMACIMIZ DOSTLUK VE BARIŞ İÇİNDE BİR VE BERABER OLMAK!

Avrupa Türk Tatlı Yarışmasını gelenekselleştireceklerini ve ilerki yıllarda daha görkemli ve zengin bir program haline getireceklerini söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Yarışmaya katılan her ürünün birbirinden güzel olduğunu ifade ederek burada amaç yarışmak değil bir aile olarak gördüğüm Türk toplumunun birbirini tanıması, beraberlik, dostluk ve barış içerisinde kaynaşmasıdır. Tatlılar içinden dereceye girenleri seçmek için çok zorlandık. Buraya gelen her yarışmacının ürünü gerçekten çok güzeldi. Siz değerli yarışmacılarımıza ve kıymetli izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum, diye konuştu.



10 ÖĞRENCİMİZ DAHA İSTİKLAL MARŞI MADALYASI ALDI!

İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyan 10 kişiye Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından resmi Takdir Belgesi ve ödül olarak İstiklal Marşı madalyası takdim edildi. Gürkan Avcı, İstiklal Marşı ezberlemenin önemine değinerek, Türk milletinin diriliş destanı ve milli manifestosu olan İstiklal Marşının içselleştirilerek ezberlenmesinin önemine atıfta bulunarak tüm velileri Ataşeliğin bu kampanyasına destek vermeye davet etti.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1567
Toplam Tekil 4065774
IP 18.116.118.244






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu