BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Sonuç almak istiyorsak Kıbrıs'ta bize gerekli olan; zamandan çok irade, kararlılık, makuliyet ve gerçekçiliktir " - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Sonuç almak istiyorsak Kıbrıs'ta bize gerekli olan; zamandan çok irade, kararlılık, makuliyet ve gerçekçiliktir "
Tarih: 08.05.2017 > Kaç kez okundu? 806

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta sonuç almak için gerekli olanın zamandan çok irade kararlılık, makuliyet ve gerçekçilik olduğunu belirtti.

Akıncı, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen "Global Liderlik Forumu"nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta yaşanan sorunları aşmanın yolunun oturup konuşmak ve çözüm üretmek, tek taraflı işlerden kaçınmak olduğunu vurgulayarak, bu konuda Rum liderini de uyardığını söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde geçen yıl düzenlenen forumda da 2016'nın ve çözüm yılı olmasını dilediğini hatırlatan Akıncı, "Bu dileğimin nedeni çok açık. 2017 beraberinde riskler getirecekti, nitekim getirdi. Rum tarafında başkanlık seçimleri var. Bu seçimlerin havası çok erken esmeye başladı. Rum Meclisi, Enosis'in 67 yıl sonra okullarda kutlanması yönünde bir karar aldı. Bu nedenle müzakereler iki ay boyunca duraksama yaşadı. 2016 sonu hedefinin gerçek olabilmesi için biz üzerimize düşeni yaptık. Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye olarak iyi niyetle üzerimize düşeni yaptık. Toprak ve harita konusunda da üzerimize düşeni yaptık. Rum tarafının bunlara karşılık vermesi gerekiyordu. Eşitlik hakkımızı teslim ederek bunları yapmaları gerekiyordu. Bu adımları atma cesaretini gösteremediler." diye konuştu.

Akıncı, 2017'de çözümle ilgili zorlukların azalmadığını, daha da artığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuç almak istiyorsak Kıbrıs'ta bize gerekli olan; zamandan çok irade, kararlılık, makuliyet ve gerçekçiliktir. Bugüne kadar sonuç alamayışımızın nedeni, bunların Rum tarafında eksik olmasıdır. Bizim 54 yıldır gasbedilen bir hakkımız var. Kıbrıs'ın yönetiminde bizim eşit ortaklık hakkımız var. Şimdi yeni bir devlet kurgusu içerisinde siyasi eşitlik bizim olmazsa olmazımızdır. Böyle bir çözüm elde edilmeden bunu imzalayıp referanduma sunmayacağımı hem kendi halkım biliyor hem Rum yönetimi biliyor hem de BM biliyor. Bu siyasi eşitlik bizim için son derece önemliydi. Bu siyasi eşitliğin bir diğer önemli unsuru kararların nasıl alınacağına ilişkindir. Kararlar alırken bu kararların oluşum sürecine her iki tarafın da etkin olarak katılmasının öneminin altını çiziyoruz. 'Takvime, aceleye gerek yok' diyorlar ama 50 yıl geçti. 1968'te başladı Kıbrıs müzakereleri, bir 50 yıl daha bu işi konuşmak niyetinde değiliz. O nedenle bu bizim neslin, bizim kuşağın son denemesidir. Muhtemelen federal çözüm arayışının da son denemesidir. Artık bu işe bir çözüm bulunsun diye ben BM'nin rolünün biraz daha artırılması gerektiğini düşünüyorum ve bunu kendileriyle paylaştım. Yani hakemlik önermiyorum. Ancak tarafların pozisyonları arasında köprü kurucu, yardımcı görüşler geliştirebilirler. Biz bunu söylediğimizde Rum tarafı bu konuda da yan çiziyor."

Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum yönetiminde bir zihniyet değişimine acil ihtiyaç olduğunu belirterek, birlikte yaşamanın yollarının bulunması gerektiğini dile getirdi.

Bunun için önce kafalardaki duvarların yıkılması gerektiğinin altını çizen Akıncı, şunları kaydetti:

"Fiziki duvarlardan çok daha önemli olan budur. KKTC'nin tanınma fobisi var Rum tarafında ki en büyük engellerden biri bu. Önümüzdeki birkaç haftanın çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Temmuz ayında doğal gaz kazıları yeni gerginlikleri beraberinde getirecek, zaten şimdiden başladı. O gergin atmosfer kendini gösteriyor. Halbuki Doğu Akdeniz'i bir barış ve istikrar bölgesi haline getirebiliriz. Kıbrıs sorunu zihniyet devrimi ile birlikte çözümsüz olmaktan kurtulabilir, bu mümkündür. Hiçbir sorun gibi Kıbrıs sorunu da çözümsüz değildir. Yeter ki istek, irade olsun, yeter ki Kıbrıs Türkü'nün de o topraklarda en az onlar kadar hak sahibi olduğunun farkına varılsın. Orada ancak eşitlik içinde bir arada yaşanabileceğinin idrakine varılsın.

Orada çözümle birlikte herkesin kazançlı çıkabileceği yeni bir dönemin başlayabileceği, Türkiye ile Yunanistan arasında yeni bir bakış açısının gelişebileceği, Türkiye'nin Avrupa ile gerilmekte olan ilişkilerinin yeniden daha olumlu bir raya oturabileceği, yeni gelişmelerin yaşanabileceği bir dönem başlayabilir. Bunun temel şartı, Kıbrıslı Türklerin azınlık olmadığının, Kıbrıslı Türklerin orada kendileriyle eş değer olduğunun ve Kıbrıs'ta ancak 2014 anlaşmasına da uygun bir çerçevede eşitlik içinde yeni bir yapının kurulmasıyla mümkün olabileceğinin ayrımına varılabilmesidir."



Akıncı: “Doğu Akdeniz’de savaş tamtamlarına değil barış şarkılarına ihtiyaç var”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Doğu Akdeniz’de savaş tamtamlarına değil barış şarkılarına ihtiyaç var” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs ve çevresindeki doğal zenginliklerin her iki halkın ortak zenginliği olduğunu vurgulayarak, “Biz Doğu Akdeniz’de savaş tamtamlarını ve mehter marşlarına değil, barış şarkıları ve dostluk türkülerini duymak isteriz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ın yakın coğrafyasında başta Suriye olmak üzere her gün insanlık trajedileri yaşandığını ifade ederek, “Biz benzer acıları geçmişte yaşadık. Biz Doğu Akdeniz’de, bu sularda savaşın çıkmasını asla istemeyiz. Ama barış şarkıları tek sesle olmaz, sadece bizim sesimizle olmaz. Bu sese onların da katılması lazım. Barış şarkıları ve dostluk türküleri güneyden de gelmeli. Bu barış şarkılarına garantörler de katılmalı, BM uyumlu ilerlemeyi sağlamak için orkestra şefi gibi çalışmalı” dedi.

Şubat ayındaki seçim nedeniyle Rum Yönetiminin adım atmak istemediğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bizim uzattığımız barış ve çözüm eli havada kalıyor. Temmuza kadar bu eli tutulmalarını, yapıcı yönde olumlu karşılık vermelerini, dostluk ve barış şarkılarımıza gönülden iştirak etmelerini bekliyoruz. O zaman bu adada çok daha güzel günlere ulaşmak mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs Türk tarafı olarak, çözüm için masada kendi haklarımızı korurken diğer toplumun haklarını da gözetiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barış için çekinmeden adımlar atıyoruz. Mont Pelerin’da, Cenevre’de bunu kanıtladık. Güney’in de yapması gereken şeyler var. Dönüşümlü başkanlığı bir tartışma konusu olmaktan çıkarıp artık kararlara etkin katılımı kabul etmeleri lazım. Dostluk ve barış şarkılarımıza ve adımlarımıza eşlik etmeleri lazım.”

Akıncılar’da düzenlenen “Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı”na katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, yapılan yol düzenlemesi ile köye eskiye oranla daha kolay ve en azından formalitesiz gelinebildiğini belirtti ve şöyle dedi:

“Bizim hedefimiz Kıbrıs’ta Kıbrıs’ın her noktasında en ücra yerine kadar, bu ada topraklarında serbestçe dolaşabileceğimiz, özgür insanlar olarak huzur içinde yaşayabileceğimiz bir adayı kalıcı olarak yaratmaktır”.



Özgürgün: “Kültürel etkinlikler sosyal birlikteliği artırıyor, ülke ekonomisine katkı sağlıyor"



Başbakan Hüseyin Özgürgün Büyükkonuk Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve 19. kez düzenlenen “Büyük Eko Gün” Eko Gününü açılış konuşmasında, kültürel etkinliklerin ülkede sosyal birlikteliği artırdığını ve küçük küçük organizasyonlarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını söyledi.

Büyükkonuk bölgesinin 19 yıl önce başlayan eko gün etkinliğinin öncüsü olduğunu, bununla ne kadar övünseler az olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu'nun iyi çalıştığını, hükümet olarak çalışmalarına destek verdiklerini kaydetti.

Büyükkonuk sosyal tesislerinin de kısa bir süre önce açıldığını ve Belediye'nin kullanımına kazandırıldığını anımsatan Başbakan Özgürgün, tesislerin de Büyükkonuk'un gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Eko gün etkinliğinde esnafın bol kazanç elde etmesini dileyen Başbakan Özgürgün, Büyükkonuk'un eko gün etkinliklerinin öncüsü olarak bugün çok büyük bir kitleyi ağırlayacağını belirtti.

Başbakan Özgürgün, etkinlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, bugün ayrıca 1. Slowfood Festivalinin de açılışının yapıldığına da dikkat çekerek Belediye Başkanı Sennaroğlu ile ekibini kutladı.

Etkinliğe, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de katıldı.



Özgürgün: “Kıbrıs Türk’ü bu topraklarda var oldukça bayrak da orada olacaktır”



Başbakan Hüseyin Özgürgün Beşparmak dağlarındaki bayrağın bir dönüm noktası ve büyük bir enerji ve çabanın ürünü olduğunu söyleyerek “Kıbrıs Türkü bu topraklarda var olduğu sürece o bayrak orada olacaktır” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün Tanju Müezzinoğlu başkanlığındaki Beşparmak Dağları Bayrağı Işıklandırma Derneği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, bayrağın Kıbrıs Türkü’nün bu topraklardaki varlığının bir simgesi olduğunu belirtti. Özgürgün, bayrağın önemli bir proje ve hareket olduğunu ifade etti.



Atun Londra’da temaslarda bulundu



İngiltere’nin başkenti Londra’da “KKTC’yi Londra’ya taşıyoruz” sloganı adı altında düzenlenen festivale katılan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Londra’da Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) Başkanı Emma Edhem, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Dr. Muhammet Yaşarata ve Global Vision 2000 Genel Müdürü Moeen Yaseen ile bir araya geldi.

Festivale KKTC’den turizmciler, otelciler, üniversiteler, bankalar, hava yolu şirketleri, inşaat ve emlak şirketleri, sanayiciler ve sağlık sektöründen firmalar katılırken fuara ilgi yoğun oldu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, yurt dışında benzer organizasyonlara son dönemde önem verdiklerini, küreselleşen dünya yeni pazarlar ve yeni ihracat kapıları yaratmak adına bu tür organizasyonların son derece önemli olduğunu söyledi.

Bakan Atun şöyle dedi: “Üretim ve hizmet sektörümüz her alanda dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelmesi için biz bakanlık ve hükümet olarak gerekli desteği sağlıyoruz. Memnuniyetle görüyoruz ki firmalarımız küreselleşen bu dünyada rekabet edebilecek düzeye ve imkânlara sahipler ve her gittiğimiz yurt dışı fuar ve organizasyonlarda yeni pazarlara erişebilmeleri ülke ve ülke ekonomisi adına son derece sevindirici ve önemli bir gelişme. Bu fuar sayesinde de önemli imkânların yaratıldığını düşünüyorum, emeği geçen herkesi de kutluyorum.”

Atun, Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası ve İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile bundan sonra ilişkilerin daha sıkı hale gelmesi, özellikle enerji ve ticaret konularında işbirliğine gidilmesi konusunda da fikir ve görüş birliğine vardıklarını da söyledi.



Dürüst: “Akıncılar, dün de bugün de yarın da KKTC toprağıdır”



Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 9’ncusu düzenlenen “Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’nda” yaptığı açıklamada, Akıncılar Köyü’nün KKTC toprakları dahilinde bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu konuda yapmış olduğum açıklamalarımdan dolayı almış olduğum eleştirilere cevaben şunun altını çizmem gerekiyor ki Akıncılar Köyü elbette ki KKTC toprağıdır. Akıncılar köyü KKTC toprağı olarak da kalmaya devam edecek. Akıncılar köyünün 43 yıldan beridir bir yol özlemi vardı. Bizler büyük bir kararlılıkla bu özleme son vererek, Akıncılar köyümüzü KKTC’nin merkezine daha da yaklaştırmanın heyecanı içerisindeyiz.”

Bakan Dürüst, Festival alanında bulunan binlerce ziyaretçinin kolay bir şekilde, askeri bölgeden geçmeksizin Akıncılar köyüne geldiklerini belirterek, “yol çalışmalarımızı özellikle bugünkü festivale yetiştirebilmek, festivale katılacak olanların daha rahat bir şekilde Akıncılar köyüne gelebilmelerini sağlamak amacıyla gece gündüz demeden yoğunlaştırdık ve yolu yetiştirebildik” dedi.

Dürüst, yolun ve festivalin özelde Akıncılar köyüne genelde de KKTC’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.



Barbaros Hayrettin Paşa Gemisinden Rumlara "mehterli" yanıt



Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Kıbrıs açıklarında sismik arama faaliyetinde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa gemisinden, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) telsizden yaptığı "münhasır alan ihlali" uyarısına, Mehter Marşı ile karşılık verildi.

21 Nisan'da Akdeniz açıklarında sismik arama faaliyetlerine başlayan Barbaros Hayrettin Paşa gemisine, Rum yetkililer tarafından telsizle "Rum münhasır ekonomik alanında arama yapıldığı mesajını kabul edin" uyarısında bulunuldu. Bunun üzerine gemi mürettebatı da telsizden Rum yetkililere Mehter Marşı dinleterek karşılık verdi.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz'deki sismik arama faaliyetleri ilişkin, Türkiye'nin tüm çalışmalarını uluslararası hukuk çerçevesinde yürüttüğünü belirterek, "Kimse kusura bakmasın, Türkiye bu saatten sonra Akdeniz'de öyle eski Türkiye gibi davranmayacak. Türkiye daha etkin ve daha aktif olacak." ifadesini kullanmıştı.

Albayrak, Milli Enerji ve Maden Stratejisi çerçevesinde Türkiye'nin Karadeniz ve Akdeniz'de yoğun sismik ve sondaj faaliyetleri yürüteceğini açıklamıştı. Bu strateji çerçevesinde Barbaros Hayrettin Paşa arama gemisi 21 Nisan’da Kıbrıs açıklarında sismik çalışmalara başlamıştı.



Ercan- Akıncılar yolu törenle açıldı



Ercan-Akıncılar arasındaki yolun açılışı, Ercan bölgesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Yeni yol sayesinde Ercan civarında askeri bölgeye girmeden, kimlik kontrolü yapılmadan Akıncılar Ercan arası yolculuk yapılabilecek. Yolda 500 metrelik bir de tünel bulunuyor.

Törene Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, bazı bakanlar, belediye başkanları, TC Lefkoşa Büyükelçiliğinden temsilciler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber, törende yaptığı konuşmada, “güzel bir olayın açılışını yaşıyoruz” diyerek, bölge insanının, kimlik göstermeden kendi yurtlarında köylerine ulaşabilecekleri yollarına kavuştuğuna işaret etti.

Akıncıların bir zamanlar bölgenin en gelişmiş köyü olduğunu belirten Siber, Başbakanlık döneminde köye gerçekleştirdiği ziyarette yol ihtiyacının gündeme getirildiğini ve bugün yolun tamamlandığını kaydederek, “Devletin devamlılığı budur işte” dedi.

Devlet yönetiminde en güzel duygunun, biten bir projede halkın mutluluğuna ortak olmak olduğunu kaydeden Sibel, projenin tamamlanmasının uzun zaman aldığını, kısa sürede tamamlanabilecek projelere ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle proje konusunda hizmet alınması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Sibel Siber’e, projeye Başbakanlık döneminde fikir sahipliği yaptığı ve açılışına katıldığından dolayı teşekkür etti.

Hükümetin göreve başlamasıyla yol projeleri gündeme geldiğinde, öncelikle Akıncılar yolunun ele alınmasını önerdiğini kaydeden Özgürgün, halkın Akıncılar köyüne kimlik kontrolü yaptırmadan ulaşımını sağlamak, köyün ekonomisinin gelişebilmesi ve “her gün verildi veriliyor” söylemlerinin ortadan kaldırılması bakımından yolun çok önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, Akıncıların en güzel, en değerli köylerden bir tanesi olduğunu belirterek, “daha önce merkez olan köyün bu yolla birlikte eski görkemli günlerine kavuşmasını” temenni etti.

Ekonomik gelişim için öncelikle altyapının geliştirilmesi gerektiğini belirten Özgürgün, “Akıncılar, toprağı çok verimli olan köyün eski günlerine kavuşmak için adım atacaktır” dedi.

Lefke-Güzelyurt yolu, Gönyeli- Boğaz yolu, Lefkoşa Çevre Yolunun bitmek üzere olduğunu, Havaalanı-Acapulco Kavşağı-Girne yol projesinin ihalesinin sonuçlandığını belirten Özgürgün, yol ağının geliştirilmesi ve kazasız seyahatin yapılabilmesi için yatırımlara çok önem verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin KKTC’ye çok ciddi katkılar yapmakta olduğunu, Türkiye olmadan Kıbrıs meselesinin halledilemeyeceğini, KKTC’de siyasi çözümün veya refahın Türkiye’den geçtiğini kaydeden Özgürgün, “Anavatan Türkiye ile birlikte bu topraklarda çok şeyin değişebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerde dahi su sorununun yaşandığını ancak Toroslardan gelen suyun bugün KKTC’ye taşındığını kaydeden Özgürgün, Mesarya’nın sulama projesi ile birlikte tarımsal sanayinin de gelişebileceğini söyledi.

Türkiye’den gelen su sayesinde yer altı su kaynaklarının zenginleştirilmesinin de sağlanacağını kaydeden Özgürgün, Barış Suyu diye adlandırdıkları Türkiye’den gelen sudan Kıbrıs Rum Kesiminin de yararlanabileceğini söyledi.

Hükümet olarak Akıncıların ekonomik gelişimi için çalışmalar da yapacaklarını söyleyen Özgürgün, “Halkımız boş sözlerle değil, söylemlerle değil, yapılan işin ortaya çıkmasıyla takdirini oraya koyacaktır” dedi.

Özgürgün, emeği geçen herkese teşekkür etti ve Akıncılara 43 yıl sonra kimlik kontrolsüz ulaşımın her açıdan bir dönüm noktası olduğunu düşündüğünü söyledi.

Geleceğin Türkiye ile birlikte aydınlık olduğuna inanan Özgürgün, Kıbrıs’ta her zaman bir çözüm istediklerini ancak anlaşmanın sıkıntılı görüldüğü dönemlerde yapılan yatırımlarla halkın moralinin arttırılması ve önünün açılması gerektiğini düşünenlerden olduğunu ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Başbakan’ın talimatıyla 7 ay önce Ercan-Akıncılar yolu yapımı kararları aldıklarını, Ercan’daki tünelin de tamamlanma gününü daha anlamlı olabilmesi için Ağustos’tan Mayıs ayına çektiklerini belirtti.

Gönyeli Çemberi, Gönyeli Boğaz yolu, Güzelyurt- Lefke yolunun da açılışının yakında yapılacağını duyuran Dürüst, “43 yıl sonra kimlik kontrolsüz giriş sağlanabildiği için de büyük mutluluk duyuyorum” dedi.



"Bir Günde Bin Yil Tarih ve Medeniyet Gezileri" kapsamında 81 ilden 162 öğrenci KKTC'ye getirilecek



TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri" kapsamında 81 ilden, 162 öğrenciyi, 8-11 Mayıs'ta KKTC'ye getirecek.

Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yurtlarda barınan yaklaşık 600 bin gencin, akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gençlere kültür ve medeniyet değerleri tanıtılacak.

Bu kapsamda "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri" ile daha önce Konya, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep, Çanakkale, Bursa, Söğüt, Domaniç ve Balkanlar'a gezi düzenleyen KYK, şimdi ise öğrencileri KKTC'ye getirecek.

Geziyle öğrencilere Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması, Kıbrıs Barış Harekatı ve şehitliklerden yola çıkarak tarih bilinci kazandırılması, Kıbrıs halkı ile KYK'lı gençler arasında gönül köprüleri kurulup, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Gezi, yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılan öğrenciler arasından kura yoluyla belirlenen 81 ilden 162 öğrencinin katılımıyla 8-11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 248
Toplam Tekil 4068170
IP 3.23.101.60






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu