Ne bitmez PKK aşkıymış… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ne bitmez PKK aşkıymış… - Necdet SİVASLI
Tarih: 01.05.2017 > Kaç kez okundu? 729

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Buluz

e.mail necdetes@mynet.com



Ne bitmez PKK aşkıymış…



Çok yazdık, yine yazcağız. Eğer, konu bizim güvenliğimizi ilgilendiriyor, dost bildiklerimiz bizi hala arkadan vurmaya çalışıyorsa hiç kuşkusuz yazmaya ve uyarılara devam edeceğiz.

Bir yandan terör örgütleri ile mücadele ettiklerini söyleyenler, bugün PKK, PYD/YPG gibi terör örgütlerine yardım ve destek oluyorsa biz, bunların samimiyetinden ve dürüstlüğünden şüphe ederiz.

Yanı başımızda aylardır Türkiye’ye tezgâh kuruluyor. Dış güçler, terörist grupları bize tercih eder hale geldi. Giderek gerginleşen olaylar Türkiye’yi bir çıkmazın içine sürüklemek için özellikle kurulmakta olan tuzakları ortaya koyuyor.

Önce gelişmelere kısaca göz atalım:

Amerika, PKK’nın Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında Suriye'nin beşte birine yayılıp, Türkiye'ye karşı büyük bir tehdide dönüşmesine neden oldu. NATO anlaşması, üyelerine saldırıya uğrayan müttefiklerine yardım yükümlülüğü getiriyor. PKK ise NATO üyesi Türkiye’ye, yine NATO üyesi ABD'den aldığı silahlarla saldırıyor!



ABD, PKK'nın Suriye'deki kanadı PYD/YPG'ye her türlü gelişmiş silahı vermekte tereddüt etmiyor. Bu silahlardan bazılarını başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkeye Kongre onay vermediği için satmıyor. İşte ABD'nin PKK'ya verdiği silahlardan bazıları:



1. Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar: Yürüyen Kale olarak adlandırılıyor. ABD ordusunun omurgasını oluşturan zırhlı araçlar olarak da dikkat çekiyor. Suriye'de ABD askerleri ile YPG'li teröristler sık sık bu araçların önünde poz veriyor. Cougar'ların mayına karşı etkili olduğu özellikle vurgulanıyor. ABD, bu araçları özellikle Afganistan ve Irak'ta kullandı. Mayına dayanaklı pusuya karşı korumalı bu araçlar, yoğun çatışma bölgelerine güvenli sevkiyat sağlama kabiliyetine sahip. TSK'nin elinde bu araçların yerli üretimleri bulunuyor. 2015 yılında Güneydoğu’da terörle mücadele eden ve 700’den fazla şehit veren askerlerimiz ve polislerimiz bu tarz araçların ihtiyacını derinden hissetmişti.



2. İnsansız küçük hava gözlem araçları



3. BGM-71 TOW-Anti tank füzeler: Bir BGM-71 TOW füzesinin maliyeti yaklaşık 50 bin dolar. Tanklara karşı en etkili füzelerden biri olduğu belirtiliyor.





4. MK19 bomba atar: İç güvenlik birlikleri envanterinde bulunan en etkili taktik silahlardan biri. Bu otomatik silah 1.5 kilometre etkili menzil içinde dakikada 270-300 atım yapabiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine de yeni katılan MK 19 El Bomba Atar silah, son zamanlarda düzenlenen operasyonlarda etkin olarak kullanılmaya başlandı.



5. Humwee tipi askeri araçlar: ABD'nin Irak işgalinde yoğun olarak kullandığı askeri araçlar.





6. Çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları



7. M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri: ABD ordusu tarafından da yoğun olarak kullanılıyorlar.





8. 80 ve 120 mm üretimi havanlar



9. FGM-148 Javeline Anti-tank füzeleri: Türkiye bu silahları ABD'den parasıyla istedi ancak Washington yönetimi NATO müttefiki Türkiye'ye bunları satmadı.





10. MILAN tanksavar füzeleri.



Şimdi yukarıda sıraladığımız silahlar Suriye’de PKK’nın uzantısı PYD/YPG güçlerinin de elinde bulunuyor. Bu silahlar dolaylı yollardan PKK’lıların da eline geçiyor. Bunların yanında son günlerde zırhlı araçlarla da bu güçlerin takviye edildiğini gözlemliyoruz.



Bunların dışında terör örgütlerinin elinde Rus ve Batı yapımızı birçok silah ve mühimmatın olduğu da ortaya çıkarıldı.



Bunun adı doğrudan düşmanlıktır. Göz göre göre altımızı oymaktır.



Bu koşullar altında terörle mücadele etmek, PKK’nın kökünü kazımak mümkün olabilir mi? Kökü dışarıda olan ve dış güçlerce desteklenen terör örgütleri çökertebilir misiniz?



Kaldı ki, PKK ve uzantıları PYD/YPG’ ye Amerika kadar Rusya da, diğer Batı ülkeleri de destek veriyor. Buradaki bütün hedef Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak ve çökertmektir. Türkiye’ye tanımadıkları özgürlükleri, ortamı terör örgütlerine kucak açarak tanıyorlar.



Aslında biz, taşeron terör örgütler adı altında, dünya ile savaşıyoruz. Adı konulmamış bu savaş yıllardır sürüyor. Kararlılığımızı, direncimizi, birlik ve bütünlüğümüzü çökertemediler.



necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1308
Toplam Tekil 4067442
IP 3.144.28.50






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.598 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu