BASIN BÜLTENİ Özgürgün, Mersin Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün, Mersin Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul etti
Tarih: 25.04.2017 > Kaç kez okundu? 751

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mersin Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul etti.

Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Mersin’in uzun zaman tek çıkış kapısı olduğunu belirterek, KKTC ile ambargolar nedeniyle hala Mersin-10 Türkiye adresiyle bağlantı kurulduğunu anımsattı.

Mersin’in hem sosyal, hem de ticari olarak KKTC için çok önemli olduğunu ifade eden Özgürgün, KKTC halkının Mersin halkıyla hem iki tarafın da Akdeniz insanı olması, hem de coğrafi konumu nedeniyle güçlü bağları bulunduğunu söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise yaptığı konuşmada, Girne Amerikan Üniversitesi’nin davetiyle KKTC’ye geldiklerini ve çeşitli temaslarda bulunduklarını belirterek, KKTC’nin Mersin için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Ünal, TC’den gelen su ve müzakerelerle ilgili bilgi almak istediklerini dile getirdi.



“Dünya’da, Türkiye’de ve KKTC’de Ekonomik Gelişmeler ve Beklentiler Konferansı” düzenleniyor



Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ), KKTC Merkez Bankası ve Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu işbirliğiyle “Dünya’da, Türkiye’de ve KKTC’de Ekonomik Gelişmeler ve Beklentiler Konferansı” düzenleniyor.

Konferans, cumartesi günü Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Konferans saat 14.00’te, Acapulco Resort Convention SPA Hotel, Academia Konferans Salonu’nda yer alacak.

Uluslararası Final Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2016 yılı içerisinde “Dünya Ekonomisinde Gelişmeler” ile “Dünya’da, Türkiye’de ve KKTC’de Bankacılık Gelişmeleri” başlıklarıyla gerçekleştirilen Ekonomi Konferansları’nın devamı niteliğindeki üçüncü konferans, gerek KKTC gerekse Türkiye’den konuklar ağırlayacak.

“Dünya’da, Türkiye’de ve KKTC’de Ekonomik Gelişmeler ve Beklentiler” ana başlığıyla gerçekleştirilecek konferans, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Uluslararası Final Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Uygur’un açılış konuşmalarının arından başlayacak.

Akademik sunum ve değerlendirmelerle devam edecek konferansa, Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Uluslararası Final Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Uygur, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vedat Yorucu konuşmacı olarak katılacak. Konferans halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.



“Uluslararası Afet Yönetimi Sempozyumu” başladı



Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi tarafından düzenlenen “Uluslararası Afet Yönetimi Sempozyumu” dün Girne’de başladı.

“Afetlerin önlenmesi”, “zararların azaltılması, “afet sonrasındaki olaylara zamanında hızlı ve etkili müdahale”, “afetten etkilenen topluluklara güvenli yaşam çevreleri oluşturulması”, “afetlere karşı topyekûn mücadele” gibi konulara dikkat çekmek üzere Acapulco Resort Otel’de yapılan sempozyum iki gün sürecek.

KKTC’den, Türkiye’den, ABD’den, Zambiya’dan ve Nepal’dan uzmanların 12 sunum yapacağı sempozyum Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi’nin konuşmasıyla başladı.

Uluslararası Afet Yönetimi Sempozyumu’nda toplumun doğal felaketlere nasıl daha dirençli ve hazırlıklı olabileceğini, buna hükümetin, sivil toplumum ve akademisyenlerin nasıl katkı sağlayabileceğini masaya yatıracaklarını kaydeden Çelebi, sempozyumun gerçekleşmesine kaktı sağlayan herkese teşekkür etti.



Bob Geldof, Rumların tüm çabalarına rağmen KKTC’de konser verdi



Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Rock’n EMU” etkinliğinin bu yıl yedincisi gerçekleştirildi. 21 Nisan 2017 Cuma gecesi, DAÜ Stadyumu`nda yer alan geceye rock müziğin efsanevi isimlerinden Bob Geldof ve grubu The Boomtown Rats damga vurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) konser vermek için ilk kez gelen Bob Geldof ve grubu The Boomtown Rats “Milliyetçilik insanları öldürüyor. Biz İrlanda'da milliyetçilikten çok acılar çektik.3000’den fazla insanımız öldü. Politikacıları ve din adamlarını bir tarafa bırakarak bu adayı birleştirin. Larnaka'dan buraya gelene kadar nerdeyse 40 sene harcadık. Rumların bu konser konusundaki söylediklerine kulak vermeyerek Gazimağusa'da Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde bu konserde yanımızda olan herkese çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Rock müziğin efsanevi isimlerinden, dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı Bob Geldof ve grubu The Boomtown Rats rock severlere unutulmaz bir konser verdi. İki saat boyunca sahnede kalan Bob Geldof ve grubu geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bob Geldof’un DAÜ’de konser vermek üzere KKTC’ye gelmesi, Güney Kıbrıs’ta bir kez daha tepkilere neden oldu. Güney Kıbrıs’ta internet ve basın üzerinden tepkilerini ortaya koyan Kıbrıslı Rumlar, Bob Geldof’un KKTC’de konser vermesine karşı çıktılar. Bob Geldof’un sosyal medya hesaplarını ve internet sayfasına binlerce mesaj atan Rumlar, konserin olmaması için son dakikaya kadar büyük çaba harcadılar.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 630
Toplam Tekil 4068551
IP 18.222.163.31






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu