BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Özgürgün “19. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” ekibini kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Özgürgün “19. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” ekibini kabul etti
Tarih: 25.04.2017 > Kaç kez okundu? 743

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün, “19.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” ekibini ayrı ayrı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı ekibi kabulünde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan'ı dünya çocuklarına armağan ettiğini kaydederek bu özel günün yıllardır KKTC'de de kutlandığını ve dünya çocukları ile buluşulduğunu belirtti.

Akıncı, festivale 7 ülkeden öğrencilerin katılmasının planlandığını ancak 5 ülkeden katılım olduğunu, Rusya ve Sırbistan’dan gelecek ekiplerin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin “bağnaz tavrı” nedeniyle engellendiğini söyleyerek, bu yapılanı onaylamanın mümkün olmadığını kaydetti.

Müzakereler çerçevesinde geçtiğimiz hafta bir araya geldiği Rum lidere yapılanın yanlış olduğunu anlattığını söyleyen Akıncı, Rumların KKTC tanınacak endişesi içinde olduklarını ifade etti.

Rum liderin kendisini ve toplumunu federatif bir çözüme hazırlaması gerektiğini dile getiren Akıncı, bu yapılmazsa gelecekte olabilecek daha farklı çözümün iki eşit devletin yan yana yaşaması olacağını, oysa şu anda siyasi eşitlik içinde federal bir yapılanma için çalıştıklarını belirtti.

Bunu yaparken, dünyadan soyutlanılamayacağını söyleyen Akıncı, çocukların dünyasına sınır getirilmemesi gerektiğini, bunun “insanlık dışı bir davranış” olacağını kaydetti.

Çocukların bayramlarını kutlayan Akıncı, “Umarım gelecekte bizlerin yaptığından daha güzel bir dünya yaratırsınız” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, “19.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali”ne katılacak ekiplerin temsilcilerinden oluşan heyeti kabulünde yaptığı konuşmasında, Atatürk’ün dünyada tek olan çocuk bayramını, TBMM’nin kuruluşu gibi önemli bir günde çocuklara armağan etmesinin önemine işaret etti.

Başbakan Özgürgün, çocukların gelecek olduğunu, onlar iyi yetişirse geleceğin de iyi kurulacağını söyledi.

Çocukların bayramı coşku ve mutlulukla kutlaması dileğinde bulunan Özgürgün, onların geleceğin büyükleri olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.



Özgürgün: “En büyük temennim hiçbir çocuğun savaşı ve savaşın getirdiği acıları asla yaşamaması”



Başbakan Hüseyin Özgürgün, en büyük temennisinin hiçbir çocuğun savaşı ve savaşın getirdiği acıları asla yaşamaması olduğunu vurguladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajda, günü Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliğiyle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Özgürgün, 23 Nisan 1920’nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir dönüm noktası, aynı zamanda çocuklar için de onurlu bir bayram olduğunu kaydetti.

Başbakan Özgürgün mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde çok zor şartlarda verilmiş bir var oluş savaşından zaferle çıkılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Ulusal Egemenliğin ilan edildiği bugünü çocuklara armağan eden Atatürk, yarının büyükleri olacak genç nesillere ne kadar inanç ve güven duyduğunu ortaya koymuştur. Uluslararası boyuta taşınan ilk ve tek milli bayram olması özelliğiyle de 23 Nisan’ın, her yıl yabancı çocukların katılımıyla şenliklerle kutlanması bizlere gurur vermektedir. Bu anlamlı bayram, dünya çocukları arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine katkı sağlarken, tüm dünyaya kardeşlik mesajları vermesi bakımından da daha büyük bir anlam ve önem taşımaktadır.”

Son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan savaşlarda sayısız masum çocuğun hayatlarını kaybettiğini, insanlık dışı koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Başbakan Özgürgün, bunun çok üzücü olduğunu kaydetti.

“Kıbrıs Türkleri olarak geçmişte verilen var oluş mücadelemizde, savaşın acılarını çocukluk döneminde yaşamış ve bunu en iyi anlayabilen biri olarak, en büyük temennim hiçbir çocuğun savaşı ve savaşın getirdiği acıları asla yaşamamasıdır” diyen Özgürgün, hükümet olarak, ülkede çocuk haklarının iyileştirilmesi başta olmak üzere, çocukların eğitim hakkının elinden alınmadığı, hiçbir kısıtlamaya maruz kalmadan istediği her alanda dünya çocuklarıyla rekabet edebildiği şartlarda bir yaşama kavuşmaları için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini belirtti.

Özgürgün, “En değerli varlığımız olan çocuklarımıza çağdaş, demokratik, refah seviyesi yüksek, geleceğine güven ve inançla baktığı bir ülke bırakmak bizlere düşen en asli görevlerdendir. Çocuklarımızın çağdaş dünyanın gerektirdiği başta eğitim, bilim, teknoloji, spor, kültür ve sosyal hayat olmak üzere tüm olanaklardan en iyi şekilde yararlanarak, donanımlı, üretken, özgüveni yüksek ve her şeyden önemlisi ülkesini seven gençler olarak yetişmelerini sağlamak, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bizler, çocuklarımıza sahip çıkarak aslında ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktayız” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadeleye emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anarken, bugüne anlam katan yarınların güvencesi çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutladı.



Ertuğruloğlu: "Rum tarafı Kıbrıs Türk halkının haklarına saygı duymadığı sürece çözüm mümkün görünmüyor"



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının haklarına saygı duymadığı, eşit ortağı görmediği ve azınlık kabul ettiği sürece çözüm olmasının mümkün görünmediğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'da basın toplantısı düzenlendi.

KKTC Doha Temsilciliğinde yer alan basın toplantısına, yerel basın büyük ilgi gösterdi.

Basın mensuplarının Kıbrıs sorunu, müzakere süreçleri, Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaret ve KKTC hakkındaki sorularını yanıtlayan Ertuğruloğlu, KKTC turizmi, yüksek eğitimi ve diğer sektörler ile ilgili bilgiler verdi ve basın mensuplarını KKTC'yi daha yakından tanımaları ve görmeleri için ülkeye davet etti.

Kıbrıs sorununun tarihçesini anlatan Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta BM nezdinde 50 yıldır sürdürülen müzakerelerde, Kıbrıs Rum tarafının devlet ve Kıbrıs Türk tarafının toplum olarak kabul edildiği sürece bir başarı elde edilemeyeceğine inandığını belirtti.

Mevcut süreçte Kıbrıs Türk halkının elde edebileceği hakların azınlık hakları olduğunu söyleyen Ertuğruloğlu, şu anda sürdürülen müzakere sürecinin de çözüm için olumlu bir yönde ilerlemediğini kaydetti.

Kıbrıs'ta Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını azınlık gördüğü, haklarına saygı duymadığı ve adada eşit ortağı kabul etmediği sürece çözüm olacağına inanmadığını vurgulayan Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta iki eşit halk olduğunun 1960 ortaklık Cumhuriyetinde de, BM parametrelerinde de yer aldığını ancak Rumlar'ın şu anda Kıbrıs Türk halkını azınlık kabul ettiğini ve azınlık hakları vermek istediğini söyledi.

BM askerinin 1964'den bu yana adada bulunduğunu ancak çatışmaların önüne geçemediğini, Kıbrıs'ta barışın ve huzurun tek garantisinin Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, 1974'ten beridir Kıbrıs'ta tek bir çatışma bile yaşanmadığına dikkat çekti.

Siyasi ve egemen eşitliğin Kıbrıs'ta bulunacak bir çözümde şart olduğunu belirten Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

"Kıbrıs'ta artık başarı şansı olan bir müzakere süreci yürütülmesi gerekiyor.

Rumlar adayı kendisinin gördüğü, hiçbir ortak hakkı Kıbrıs Türk halkıyla paylaşmak istemediği ve sadece Kıbrıs Türk halkını domine etmek istediği sürece Kıbrıs'ta bir başarıya ulaşılamaz. Müzakerelerde siyasi eşitliğimiz kabul edildiği zaman bir başarı şansı olabilir.

50 yıldır devam eden müzakere süreci bir şekilde artık sonuca bağlanmalı, iyi veya kötü ancak bir şekilde sonuçlanmalı.

Kıbrıs Türk halkı önü açık müzakerelerle daha fazla masaya mahkum edilmemeli.

Kıbrıs Türk halkı barışçıl bir halktır, hiçbir zaman komşusu için bir tehdit olmadı, her zaman adada tek çözüm isteyen taraf oldu.

Ancak Rum tarafı sadece mevcut müzakere sürecini önü açık bir şekilde sürdürüp, Kıbrıs Türk halkının dünyaya açılımını engellemek ve Türkiye'yi işgalci olarak suçlamaya devam etmek istiyor."

Rum tarafının Larnaka üzerinden KKTC'ye sırf 23 Nisan kutlamalarına katılmak için gelen çocuklara bile geçiş izini tanımadığını ifade eden Ertuğruloğlu, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ambargolar dolayısıyla KKTC'ye direk uçuş veya direk ticaret yapılmadığını ancak Anavatan Türkiye'nin KKTC'ye tanıdığı avantajlarla ambargoları aşıp KKTC'yi özellikle yüksek öğrenim ve turizm alanlarında geliştirdiklerini anlatan Ertuğruloğlu, KKTC hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ertuğruloğlu, Türkiye ile Katar arasında çok yakın işbirlikleri olduğunu ifade ederek, KKTC'nin de bu işbirliği sayesinde Katar ile ilişkilerini geliştirebileceğini söyledi.

Kıbrıs'taki doğalgaz çalışmaları konusuyla ilgili bir soru üzerine Ertuğruloğlu, Kıbrıs adasına ait doğal kaynaklarda sadece Rumların değil, Kıbrıs Türk halkının da eşit ve meşru hakları olduğunu vurguladı.

Atılacak adımlarda bunun dikkate alınması ve unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ertuğruloğlu, bunlara dikkat edilmeden atılacak adımlara Kıbrıs Türk tarafının Türkiye ile birlikte asla izin vermeyeceğini kaydetti.

Ertuğruloğlu, doğalgaz konusunda son yaşanan gelişmelere de işaret ederek, "Umarız Rum tarafı bizim de eşit ortak haklara sahip olduğumuzu anlar" dedi.

Ertuğruloğlu, soru üzerine, Körfez ülkelerini ziyaret etme amacının ilk başta İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile görüşmek, üst düzey temaslarda bulunmak ve bölgedeki KKTC Temsilciliklerini ziyaret etmek olduğunu söyledi.

Ziyaret çerçevesinde Suudi Arabistan, Umman ve Katar'da çok olumlu görüşmeler yaptığını belirten Ertuğruloğlu, ziyaretlerini olumlu ve yararlı olarak niteledi.

Basın toplantısının ardından KKTC Doha Temsilciliği basın mensuplarına resepsiyon verdi.



Ertuğruloğlu, Al-Thani’yi kabul etti



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Katar İş Adamları Derneği Başkanı Sheikh Faisal bin Qassim Al-Thani’yi kabul etti.

Ertuğruloğlu, Katarlı iş adamlarını, KKTC'yi daha yakından tanıması için ülkeye davet etti.

Ertuğruloğlu, Katar ile Türkiye arasında çok iyi ilişkiler bulunduğunu, bu çerçevede Katarlı iş adamlarının Kıbrıslı Türklerle de her türlü işbirliği yapabileceğini ve ticaret alanında işbirliklerinin geliştirilebileceğini kaydetti.

Al-Thani'ye KKTC hakkında detaylı bilgi veren ve ekonominin lokomotifi olan yüksek eğitim ile turizm alanlardaki çalışmaları anlatan Ertuğruloğlu, KKTC'nin izolasyon ve ambargolara rağmen ekonomik olarak Türkiye'nin desteğiyle gelişimini sürdüğünü anlattı.

Ertuğruloğlu, Katarlı iş adamlarının KKTC'yi ziyaret etmesi halinde, Kıbrıs'ın gerçeklerini de daha yakından görme imkanı bulacağını söyledi.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Katar'daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin Doha Büyükelçiliği'ni de ziyaret etti.

Ertuğruloğlu ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Fikret Özer’e KKTC Doha Temsilciliği'ne verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Görüşmede, Kıbrıs konusu ile KKTC'nin Doha'da turizm, ticaret ve yüksek eğitimle ilgili yapabileceği tanıtım çalışmaları ele alındı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Ertuğruloğlu, ziyaret anısına Büyükelçi Özer'e plaket de sundu. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrıca KKTC Doha Temsilciliği'ni de ziyaret ederek, KKTC Doha Temsilcisi Dr. Tayseer Al-Shanableh'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.



Ertuğruloğlu, İskenderov’u kabul etti



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Diyalog ve İşbirliği Gençlik Formu Başkanı Elşad İskenderov’u kabul etti.

İİT Gençlik Formu'nun gözlemci üye KKTC'ye yönelik çalışmaları ele alındı.

Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda yer alan görüşmede, İİT Gençlik Formu Başkanı İskenderov, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'na örgütün çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1715
Toplam Tekil 4076496
IP 3.129.45.92






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 9.059 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu