BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Çocuklarımızın yabancı ülke çocuklarıyla temasına bile tahammülleri yok” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Çocuklarımızın yabancı ülke çocuklarıyla temasına bile tahammülleri yok”
Tarih: 20.04.2017 > Kaç kez okundu? 764

Paylaş


Dışişleri Bakanlığı, KKTC’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak için Larnaka Havalimanı’na gelen Sırbistan çocuk gösteri grubunun, KKTC’ye geçmesine izin verilmemesi ve özel uçakla geri gönderilmesinin, “Kıbrıslı Türk çocukların yabancı ülkelerden çocuklarla temasına bile tahammül edemeyen bir anlayışın sonucu” olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, etkinliklere katılmak için dün Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı’na Sırbistan'dan gelen öğrenci grubunun, Rum polisi tarafından havaalanında saatlerce bekletildiği, KKTC’ne girişlerinin de engellendiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın, Birleşmiş Milletler Barış Gücü nezdinde gün boyu yaptığı diplomatik girişimlere olumlu bir karşılık verilmediği ve önceki gün akşam saatlerinde yaşları 10-11 olan Sırp çocukların Rum yetkililer tarafından “insanlık dışı ve acımasız bir şekilde” özel bir uçakla geldikleri ülkeye geri gönderildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Kıbrıslı Türk çocukların yabancı ülkelerden çocuklarla temasına bile tahammül edemeyen bir anlayışın sonucu olarak yaşanan bu gelişme, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Kıbrıslı Türkler üzerinde uygulamakta olduğu dünyadan izole etme politikasının yeni ve bilinen bir örneğini oluşturmuştur.

Rum tarafının mevcut vizyon ve zihniyetinin değişmediği bir kez daha gözler önüne serilmekte, Kıbrıslı Türklere yönelik kısıtlayıcı davranışlarının ve hükümdarlık altına alma istençlerinin devam ettiğini en açık şekilde göstermektedir. Rum tarafının sergilediği tutum, bu zihniyetteki bir yönetimle nasıl yeni bir ortaklık kurulacağı ve kurulsa bile bu ortaklığın nasıl sürdürülebileceği sorularını tekrardan düşündürmektedir.”



Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Rum tarafını kınadı



Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılacak çocukların Rum Yönetimi’nce engellenmesini kınayarak, “Dil, din, renk ve ırk ayrımı olmaksızın tüm dünya çocuklarına armağan edilen böylesi anlamlı ve önemli bir günün, bağnaz düşüncelerle sabote edilmesi anlaşılır gibi değildir” açıklamasında bulundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” çerçevesinde bu yıl 19’cusu organize edilen Uluslararası Çocuk Festivali’ne 6 ülkeden 7 ekibin katılacağına işaret edilen bakanlık açıklamasında, “Kıymetli çocuklarımızla birlikte bu önemli günün anlamını paylaşarak coşkuyla kutlayacaklardı. Ancak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bir kez daha zihniyetini orta koydu ve bağnaz düşüncelerini fiilen de hayata geçirdi” denildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, her ne mazeret olursa olsun, her ortamda ya da organizasyonda, hazımsızlığını, hırsını ve önyargısını sürekli olarak ortaya koyduğu kaydedilen açıklamada, bu durumun artık dünya tarafından da görülmesi ve gereken cevabın erken zamanda verilmesi gerektiği belirtildi.



Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu körfez ülkelerinde temaslarda bulunuyor



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Körfez ülkelerindeki temasları çerçevesinde Umman Sultanlığı'na geçti.

Ertuğruloğlu Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve İslam Dayanışma Fonu İcra Direktörü ile görüştü.

Ertuğruloğlu, Muskat'ta Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ni ziyaret etti, Büyükelçi Ersan ile görüştü. Görüşmede KKTC'nin Umman'daki faaliyetlerinin geliştirilmesi ve özellikle turizm, ticaret ve yüksek eğitim alanında tanıtılması görüşüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Muskat Büyükelçisi Ersan, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ve heyeti onuruna yemek de verdi.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Umman ziyareti kapsamında KKTC Muskat Temsilciliği'ni de ziyaret ederek, temsilciliğin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı da, Muskat'ta Umman Sultanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Al Dheeb ile görüştü. Görüşmede, KKTC ile Umman arasında ticaret ve turizm alanlarındaki ilişki ve işbirliklerinin geliştirilmesi ele alındı.



Akıncı: “Anayasa değişikliği referandumu sonucunun Türkiye’nin geleceğine olumlu katkı yapmasını dilerim”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’de pazar günü düzenlenen Anayasa değişikliği referandumunun sonucunun, Türkiye’nin geleceği için olumlu katkı yapmasını diledi.

Akıncı, evet ve hayır diyeniyle Türkiye’nin Kıbrıs Türkü için bir bütün ve önemli olduğunu; Kıbrıs sorununun çözümü için yakın istişare içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na birer mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı mesajlarında, Anayasa değişikliği referandumu sonucunun Türkiye’nin geleceği için olumlu katkı yapmasını diledi.



Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: "Sonucun Türkiye'yi uluslararası alanda ve bölgede daha güçlü bir noktaya taşımasını temenni ediyorum"



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye'deki Anayasa değişikliği referandumu sonucunun, Türkiye'yi uluslararası alanda ve bölgede daha güçlü bir noktaya taşıyacağına inanç belirtti.

Referandum sonuçlarının ülkeye de olumlu yansımaları olacağı inancını dile getiren Ertuğruloğlu, “Türkiye'deki Anayasa değişikliğinin KKTC için de örnek olmasını ve ülkemizde de Başkanlık sistemine geçilmesinin gündeme gelmesini temenni etmekteyim” dedi.

Ertuğruloğlu, Türkiye'de yapılan ve Türk halkı tarafından onaylanan Anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını temenni ederek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkını kutladı.



Başbakan Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ı kutladı



Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’de pazar günü yapılan Anayasa değişikliği referandumu sonucuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak kutladı.

Özgürgün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'a yazılı kutlama mesajı da gönderdi.

Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a gönderdiği mesajlarda, Türk halkının demokratik hakkını kullanarak özgür iradesiyle sandığa gittiği referandumun saygı ve huzur ortamında sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, Anayasa değişikliği referandum sonucunda başlayacak olan yeni dönemin Türk halkına ve bölgeye hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1449
Toplam Tekil 4074725
IP 3.138.200.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu