İBB ve İLESAM’dan "Türk’ün Fikir Kalelerinden Erol GÜNGÖR” Özel Etkinliği… - Cafer VAYNİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İBB ve İLESAM’dan "Türk’ün Fikir Kalelerinden Erol GÜNGÖR” Özel Etkinliği… - Cafer VAYNİ
Tarih: 08.04.2017 > Kaç kez okundu? 810

Paylaş


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Daire Başkanlığı, Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü “Özel Etkinlikler” kapsamında “Türk’ün Fikir Kalelerinden Erol Güngör” özel etkinliği düzenleyecek. Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakırköy Anadolu Lisesi ve İLESAM’ın da (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) katkı ve işbirliği sağlayacağı program 10 Nisan 2017, Pazartesi günü, saat 13.00’de, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde başlayacak. Bakırköy Anadolu Lisesi Müdürü İrfan MÜFTÜOĞLU’nun selamlama konuşmasıyla başlayacak olan etkinlik, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah AYDIN ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN’in yapacakları açılış konuşmalarından sonra “Türk’ün Fikir Kalelerinden Erol Güngör” paneli ile devam edecek. Sunucu ve yapımcı Harun YÖNDEM’in yöneteceği panelde; medya iletişim uzmanı, sosyolog ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe SÖZEN; Bir Geleneğin Yazarı: Erol Güngör’ü, Sosyolog Cafer VAYNİ; Türk Düşünce Hayatında Erol Güngör’ü, Gazeteci-Yazar Romancı-Tiyatrocu Üstün İNANÇ ise Erol Güngör ile olan hatıralarını çeşitli yönleriyle anlatacaklardır.



Kültür ile eğitimin birbirini besleyeceği ve geliştireceği özel etkinliğe Bakırköy’de okuyan ilk-orta ve lise öğrencileri, eğitimciler ile vatandaşlar katılacak.Ayrıca Erol GÜNGÖR’ün eşi Prof.Dr.Şeyma GÜNGÖR ile oğlu Turhan GÜNGÖR’ün de programa katılması bekleniyor.



EROL GÜNGÖR:



Erol Güngör, 25 Kasım 1938’de Kırşehir’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Kırşehir'de ve 1956’da Kırşehir Lisesi'nden mezun oldu. 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümüne kaydoldu. Burada hocası Fethi Gemuhluoğlu onu Mümtaz Turhan’la tanıştırdı. Mümtaz Turhan hocanın teşvikiyle hukuk fakültesinden ayrılıp İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. 1961 yılında bu fakülteden mezun oldu. Aynı yıl Tecrübî Psikoloji kürsüsünde asistan oldu. Fransızca ve İngilizce de öğrenen Erol Güngör, misafir profesör olan Hains’in asistanlığını yaptı ve onun ders notlarını Türkçeye çevirdi. Bu sırada Türkiye’de yeni bir bilim dalı olan Sosyal Psikolojiye yöneldi. Bu disiplinin önemli eserlerinden Krech ve Crithfield'in "Sosyal Psikoloji" kitabını Türkçeye çevirdi. 1965'de “Kelâmî (Verbal) Yapılarda Estetik Organizasyon” adlı teziyle doktor oldu. 1966'da ABD Colorado Üniversitesi'nde tanınmış sosyal-psikolog Kenneth Hammond'un daveti üzerine Amerika'ya gitti. Bu üniversitenin "Davranış Bilimleri Enstitüsü"nde milletlerarası bir ekibin araştırmalarına katıldı. “Şahıslar arası İhtilafların Çözümünde Lisanın Rolü” konulu teziyle 1970 yılında doçent oldu. Akademik çalışmalarının yanı sıra Türk Yurdu, Hisar, Türk Birliği, Töre, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü, Milli Eğitim ve Kültür, Milli Kültür, Konevî, Toprak ve Diriliş dergileri ile,Millet, Her Gün, Yeni Düşünce, Yeni Sözcü, Yol, Ayrıntılı Haber, Yeni İstanbul ve Ortadoğu gazetelerinde yazılar yazmaya devam etti. 1974-1977 yılları arasında Ortadoğu Gazetesi’nin başyazarlığını yaptı.

Devlet Planlama Teşkilatı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın çeşitli komisyonlarında görev alan Güngör, 1978 yılında "Değerler Psikolojisi Üzerinde Araştırmalar" adlı teziyle profesör oldu. 1982 yılında YÖK tarafından Konya Selçuk Üniversitesi’ne rektör tayin edildi. Bu görevi sırasında 24 Nisan 1983’te geçirdiği bir kalp krizi sonucunda kırk beş yaşında vefat etti.

ESERLERİ



Telif Eserleri:

• Ahlak Psikolojisi ve Sosyal Ahlak

• Dünden Bugüne Tarih Kültür ve Milliyetçilik

• İslam'ın Bugünkü Meseleleri

• İslam Tasavvufunun Meseleleri

• Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik

• Sosyal Meseleler ve Aydınlar

• Türk Kültürü ve Milliyetçilik

• Türkiye'de Misyoner Faaliyetleri

• Tarihte Türkler

• Kelâmî Sahada Estetik Yapı Organizasyonu

• Şahıslar Arası İhtilafların Çözümünde Lisanın Rolü

• Değerler Psikolojisi Üzerine Araştırmalar



Tercüme Eserleri:

• Batı Düşüncesindeki Büyük Değişme, Paul Hazard'dan

• Dünyayı Değiştiren Kitaplar, Robert Bingham Downs'dan

• İktisadi Gelişmelerin Merhaleleri, Walt Whitman Rostow'dan

• Sosyal Psikoloji, David Krech ve Richard S. Crutchfield'dan

• Yirminci Asrın Manası, Kenneth Boulding'den

• Sınıf Mücadelesi, Raymond Aron'dan





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1784
Toplam Tekil 4067918
IP 3.149.230.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu