LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRKOLOJİ GÜNLERİ… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRKOLOJİ GÜNLERİ… - Necdet SİVASLI
Tarih: 01.04.2017 > Kaç kez okundu? 844

Paylaş


LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ’NDE

TÜRKOLOJİ GÜNLERİ…





KKTC LEFKE ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ

KULÜBÜ DANIŞMANI NAZIM MURADOV

“ESKİ TÜRK YAZITLARININ BUGÜNKÜ DURUMU” KONULU

KONFERANSA HERKESİ ÇAĞIRIYORUZ” DİYOR



Üniversitenin Ruf Denktaş Konferans Salonu’nda

Yapılacak olan konferansa büyük katılım bekleniyor.



KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi yeni bir etkinliğe imza atacak. 07 Nisan 2017 günü başlayacak olan Türkoloji Günlerine “Eski Türk Yazıtlarının Bugünkü Durumu” konferans damga vuracak. Aynı gün "Gürcistan'da Türk Kültürü ve Türk Varlığı. Prof. Dr. Valeh Hacıların Türkoloji Çalışmaları" da masaya yatırılacak.

LAÜ FEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı LAÜ Türkoloji Kulübü Danışmanı Nazım Muradov, bu özel gün ile ilgili bir çağırı yapıyor ve “Herkesi bu konferansımıza davet ediyoruz” diyor.

Nazım Muradov Hocanın çağrısı şöyle:



“Değerli Hocalarım ve sevgili Arkadaşlar,

Lefke Avrupa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü; Tarih Bölümü ve Psikoloji Bölümü) olarak bir dizi etkinlik düzenliyoruz.

Lefke Avrupa Üniversitesi yönetimi ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr.Saadettin Yıldız bu etkinliklerimizin düzenlenmesinde her zaman yanımızdadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu etkinliklerin hepsinden şu anda söz etmek istemiyorum. Şimdilik sadece şunları söyleyeyim:

21 Mart 2017 günü LAÜ TÜRKOLOJİ KLUBÜ kuruldu.

24 Mart 2017'de LAÜ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ŞENLİĞİ'ne Türkoloji Kulübü de katıldı, yeni üyeler kabul edildi.

28 Mart 2017'de (iki gün önce) Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın "Tiyatro Dilinin İzleyici Üzerindeki Etkileri" konulu muhteşem bir konferans verdi.

07 Nisan 2017'de ünlü Türkolog, Türk Epigrafisi ve Eski Türk yazıtları uzmanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz Lefke Avrupa Üniversitesi'nde "Eski Türk Yazıtlarının Bugünkü Durumu" konulu bir konferans verecektir.

07 Nisan 2017'de Doç. Dr. Semra Alyılmaz'dan da "Gürcistan'da Türk Kültürü ve Türk Varlığı. Prof. Dr. Valeh Hacıların Türkoloji Çalışmaları" konulu bir konferans dinleyeceğiz.

Tüm Hocalarımızı, Türkoloji Kulübü üyelerini, LAÜ ve KKTC'nin diğer üniversitelerinde okuyan Türkoloji sevdalılarını bu değerli konuşmacıları dinlemeğe davet ediyoruz.

Hepinize saygılarımızla...”

Nazim Muradov

LAÜ FEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı

LAÜ Türkoloji Kulübü Danışmanı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 749
Toplam Tekil 4068670
IP 3.149.214.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu