BASIN BÜLTENİ Siber: “Birçok alanda toplumsal cinsiyet eşitliğine göre davranılmadığı görülüyor” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Siber: “Birçok alanda toplumsal cinsiyet eşitliğine göre davranılmadığı görülüyor”
Tarih: 07.03.2017 > Kaç kez okundu? 816

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikasının (Kamu-Sen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreterliği ve Kadın Hakları Komitesi üyelerini kabul etti.

Kabulde konuşan Siber, Kadınlar Günü’nün toplumsal farkındalığı yaratmak adına önemli bir gün olduğunu belirtti.

Siber, bu vesileyle mevcut sorunların dile getirildiğini ve sorunlara üretilebilecek çözüm önerilerinin tartışıldığını söyledi.

Fırsat eşitliği bakımından ülkede kadınlar ve erkeklerin eşit olduğunu ifade eden Siber, göze batmasa bile birçok alanda toplumsal cinsiyet eşitliğine göre davranılmadığının görüldüğünü vurguladı.

Siber “Bunu bilmek aslında çözüm üretebilmektir. Bu konuda sorun varsa sorunun nedenlerini irdelemek ve çözüm üretmek toplumsal mutluluğu arttıracaktır. Çünkü toplumsal mutluluk, bir ülkenin kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve çocuğu ile mutlu olmasıdır” dedi.

Kamu Sen üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Meclis Başkanı Siber, bu sorunların sürekli olarak gündeme getirilmesini diledi.



Tuğrul Türkeş Londra temasları çerçevesinde Kıbrıslı Türklerle de Görüştü



Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, kısa bir ziyaret için gittiği Londra’da gerçekleşen basın toplantısında, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Basın toplantısı öncesi Türkeş, Londra’da yerleşik Türk vatandaşları ve Kıbrıs Türk Toplumunu ziyaret etmeye geldiğini belirtti.

Yurtdışı Türkler Başkanlığı olarak, Türkiye’nin dışında yaşayan vatandaşlarıyla bir araya gelerek onların sosyal, eğitim, kültürel faaliyetlerini yakından takip ettiklerini kaydeden Türkeş, Kıbrıs’tan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Kıbrıs’ın hem diasporadaki yapısı, hem de Kıbrıs dışında yaşayan Türklerin meselelerini de takip etmenin öncelikli işleri arasında olduğunu ekledi.

Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş’in, basın toplantısını KKTC Temsilcisi Zehra Başaran, da izledi.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Londra ziyareti çerçevesinde, geçtiğimiz Cuma günü KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran’ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Türkeş, ayrıca Güney Londra’daki en eski Türk okulu Dr. Fazıl Küçük okulunu da ziyaret etti.

Bu arada Tuğrul Türkeş dün akşam KKTC’ye geldi.



Beşparmak Düşünce Grubu: “Görüşme sürecine atılan bomba”



Beşparmak Düşünce Grubu, Kıbrıs Rum Meclisi’nin Enosis Plebisiti’nin yıldönümünün okullarda anılması yönünde aldığı kararı değerlendirerek bunu “görüşme süreci ile olası federal çözümün temellerine atılan bir bomba” olarak tanımladı.

Beşparmak Düşünce Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Plebisit, resmen ve fiilen, Kıbrıs Türklerinin toplumsal varlığına kastetmiş bir hareketin şiddete yönelmesini fitilleyen unsurdur” denildi.

“Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın gösterdiği tepki, kendisinin de bizzat vurguladığı gibi, hafif biledir” ifadelerine yer verilen açıklamada, Türk tarafının, bu konuda asla geri adım atmaması gerektiği kaydedildi.



Türk ve Azerbaycanlı kadınlardan ortak kermes



Azerbaycanlı ve Türk hayırsever kadınlar, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmalarda şehit düşen askerlerin ailelerine yardım amacıyla ortak kermes düzenledi.

Türk hayırseverlerin kurduğu ve Azerbaycan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Gençliğe Yardım Fonu (GYF) tarafından yapılan "Şehit evlatları bize emanet" adlı kermeste, kadınların yaptığı el işi ürünler ve yiyecekler satıldı.

Kermese Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği müşavirleri, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, TİKA Bakü Program Koordinatörü Adem Urfa, Azerbaycanlı yetkililer, milletvekilleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KKTC Bakü Temsilcisi Turganer, Azerbaycan'ın acısını kendi acıları olarak gördüklerini ifade ederek, şehit ailelerine taziye dileklerinde bulundu ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.



Akkule Kara Kapısı restore edilecek



Gazimağusa’daki Akkule/Kara Kapısı Kültürel Miras Teknik Komitesi'nin Mağusa'daki yeni projesi oldu.

Toplamda 564 bin 238 Euro’ya mal olacak ve finansmanının tümü Avrupa Birliği (AB) tarafından karşılanacak iyileştirme ve koruma çalışmaları yakın zamanda başlayacak ve 11 ay sürecek.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan (UNDP) verilen bilgiye göre, proje için atılan imzalarla Akkule/Kara Kapısı’nın, UNDP’nin Mağusa’da sürdürdüğü 4. Proje olacağına dikkat çekildi.

Açıklamaya göre projenin ilk ayağında çatlaklar onarılacak, taşlar değiştirilecek, drenaj iyileştirilip baca üzerindeki fonksiyonunu yitiren beton kapak yenilenecek ayrıca ot temizliğiyle genel temizlik yapılacak.

İkinci aşamadaysa, alanın kullanımına yönelik iyileştirmeler yapılacak. Bu düzenlemeler engelliler için yüzeylerin düzenlenmesi, elektrik hattı ve ziyaretçilerin ve eğitimcilerin güvenliğini ön planda tutan düzenlemeler olacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 452
Toplam Tekil 4066586
IP 3.145.201.71






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu