BASIN BÜLTENİ Akıncı, EİT Genel Sekreteri Akça’yı kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, EİT Genel Sekreteri Akça’yı kabul etti
Tarih: 03.03.2017 > Kaç kez okundu? 881

Paylaş


Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreteri Halil İbrahim Akça’yı kabul etti.

Gözlemci üye sıfatı bulunan KKTC’nin örgütle ilişkilerinin geliştirilmesi üzerinde durularak görüş alışverişinde bulunuldu.

EİT Genel Sekreteri Akça, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya örgütün bir plaketini de sundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ayrıca KKTC’nin İslamabad Temsilciliği’ni de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı bugün saat 15.10’da KKTC’ye dönecek. Cumhurbaşkanı Akıncı, Ercan Havalimanı’nda Pakistan ziyareti ile ilgili basına açıklamalarda bulunacak.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Pakistan’da, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in eşi Begüm Kalsum Navaz’ın himayesinde düzenlenen “Kadın Kalkınma Konferansı”nda KKTC’yi temsil etti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in eşi Begüm Kalsum Navaz’ın himayesinde düzenlenen ve Benazir Income Support Programme tarafından organize edilen konferansta, kadınlara meslek edindirip ekonomik bağımsızlık kazandırmayı hedefleyen projeler ile kız çocuklarının eğitimiyle ilgili projeler ele alındı.





Atun Dubai’deki fuarı ziyaret etti



Ekonomi Bakanı Sunat Atun, KKTC’den 11 gıda üreticisinin katıldığı dünyanın en önemi üç gıda fuarlarından biri olan Dubai’de yer alan “Gulfood Gıda ve İçecek Fuarı’ını” ziyaret etti.

Fuar stant organizasyon ve koordinasyonu KTSO tarafından yapıldı, 120 metrekarelik stant alanında hellim ve süt ürünleri ağırlıklı olmak üzere, dondurma, donmuş hamur ürünleri, kahve helva ve tahin gibi ürünler de yer aldı.

KTSO Fuarlar Koordinatörü Çağlar Türk, Ekonomi Bakanı Sunat Atun’la fuarda yaptıkları görüşmede KKTC şirketlerine ayrılan yerin daha da genişletilmesi için gerekli başvuruların yapıldığını söyledi.

Dubai’deki Gulfood Gıda ve İçecek Fuarı’na bu yıl, 120 bin metre karelik alanda 150 ülkeden 5 binin üzerinde katılım oldu. Fuarı 150 bin civarında profesyonelin ziyaret ettiği kaydedildi.



Eide, müzakereleri yeniden rayına oturtmak için liderlerle görüşüyor



BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espden Barth Eide’nın, müzakerede yaşanan krizin ardından, her iki liderle ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.

BM Kıbrıs Barış Gücü Basın Sözcüsü Aleem Siddique’tan alınan bilgilere göre, Eide bu sabah saat11.00’de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya gelecek.

Eide’nın yarın sabah saat 10.00’da ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi bekleniyor. Eide’nın, liderler dışında bugün ve yarın, Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerle de temaslarda bulunacağı bilgisi verildi.

Öte yandan Eide’nın Pazar günü adadan ayrılması bekleniyor. (Kıbrıs Gazetesi)



DAÜ İslam Dünyası Üniversiteleri Federasyonu 7’nci Genel Konferansı’na katıldı



Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fas’ta düzenlenen İslam Dünyası Üniversiteleri Federasyonu (FUIW) 7. Genel Konferansı’na katıldı.

Konferansta federasyona üye üniversitelerin işbirliği ve koordinasyonu arttırması, üniversitelerin finansmanının sürdürülebilir bir mekanizma ile sağlanması ele alındı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 535
Toplam Tekil 4072462
IP 13.58.39.23






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu