Amsterdam Tükem’den 30. yıl şöleni - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Amsterdam Tükem’den 30. yıl şöleni - Murat GEDİK
Tarih: 02.01.2017 > Kaç kez okundu? 1559

Paylaş


Amsterdam’da 1986 yılında kurulmuş olan Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Türk Kültür ve Eğitim Merkezi TÜKEM / Ulu Camii kuruluşunun 30. yılını Amsterdam Noord’da düzenlenen büyük bir şölen ile kutladı. 25 Aralık akşamı düzenlenen şölene sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan, Ali Kınık ve Gökhan Tekin renk kattılar. Avrupa Türk Konfederasyon başkanı ve MHP MYK üyesi Cemal Çetin, Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve Hollanda Türk Federasyon’a bağlı teşkilatların başkan ve yöneticilerinin katıldığı programa yoğun katılım oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Tükem yönetim kurulu başkanı Yusuf Yorulmaz katılımcıları selamlayıp teşkilatın bugüne gelmesinde emeği geçmiş olan herkese teşekkür etti. Teşkilatın Türk İslam davasındaki önemine vurgu yapan Yorulmaz son dönemdeki savaş ve terör olaylarına da değindi: “Teşkilatlar İlim ve irfan yuvalarıdır. Teşkilatlarımız Türk İslam davasının temelidir. Bizler ülkü sancağımızı daima ileri taşımalı, davamızı bu vatanlarda hakkıyla temsil etmeliyiz. Gelecek nesillerimiz için Türkçemizi koruyalım. Son dönemlerde Türklüğe karşı yapılan savaş iyice yoğunlaşmıştır. Halep’te Doğu Türkistan’da meydana gelen insanlık dışı olaylar ve ülkemizde yer bulan terör olaylarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim.” Konuşmasından sonra Yusuf Yorulmaz kuruluşundan günümüze kadar Tükem/Ulu caminin başkanlığını yapmış olanlara plaket takdim ederek, teşekkür etti.

Yorulmaz’ın konuşması ve Gökhan Tekin’in sahnesinden sonra sözü Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik aldı. “Gök otağımızdır bizim. Beş bin yıl olmuş çıkalı Ergenekon’dan. Avrupa’nın en batısındayız, Amsterdam’dayız. Al bayraklar bizim, Gök bayraklar bizim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti bizim. Tükem Ülkü Ocağı bizim. 30. yılımız kut olsun, kutlu olsun. Hak Teâlâ daim eylesin. Özü gülmeyenin, yüzü güler mi diyor şair. Her şeye rağmen, şehitlerimize rağmen, Doğu Türkistan’a, Halep’e rağmen. Dünyayı Türkçe okumayan, dünyayı Türkçe etüt etmeyen, Dünyaya Türkçe yön vermeyenlere rağmen. Hamd olsun buradayız, beraberiz, biriz. Başbuğumuzun emanetini hep beraber yaşatmaktayız Türk milleti içerisine fitne sokmak isteyenlere karşı Türk milliyetçileri olarak Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinden öğrenmiş olduğumuz o kaderi yaşatma mücadelesi içerisindeyiz. ” diye başlayan Murat Gedik ecdadımızı iyi anlamamız gerektiğine vurgu yaptı.

Federasyon başkanı Gedik’in konuşmasından sonra 2016 yılı içerisinde Türk Federasyon tarafından düzenlenen Fitre ve Zekat ve Kurban kampanyalarında dereceye giren teşkilatlara teşekkür plaketi verildi. 2016 Fitre ve Zekat kampanyasında Amsterdam Tükem 1., Nijmegen Türk Kültür Merkezi 2. ve Amsterdam Mescidi Aksa Teşkilatı 3. oldular. Kurban kampanyasında ise Amsterdam Tükem 1., Nijmegen Türk Kültür Merkezi 2. ve Rotterdam Versam 3. oldular.

Plaket takdiminden sonra coşkulu bir salonda Ali Kınık sevilen türkülerini seslendirdi. Ali Kınık’tan sonra söz alan Avrupa Türk Konfederasyon genel başkanı Cemal Çetin programın düzenlenmesinde ve teşkilatlarımızın bugüne gelmesinde emeği geçen ülküdaşlara teşekkür ederek başladı. Cemal Çetin, “Türk milliyetçileri bugüne kadar Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmedi. Türk milliyetçileri vatan ve millet için her türlü fedakarlığa katlandı. Türk milliyetçileri vatan dendiği zaman geri kalan her şeyin teferruat olduğunu bildi ve bu duygu ile hizmet verdi. Bugünümüzde birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Vatanımız tehlike altındadır. Milletimizin bekası sıkıntı içerisindedir. Türk milliyetçileri buna kaygısız kalamaz! Terörü bitirinceye kadar bu mücadelemiz devletimizin milletimizin yanında dimdik durarak devam edecektir. Kim ne derse dersin, Türk milletine bu vatana karşılıksız hizmet veren ülkücü milliyetçi hareket bundan sonra da aynı duygular ile hizmetine devam edecektir.” sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Programın sonunda herkesin heyecanla beklediği Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendirerek salonu coşturan Mustafa Yıldızdoğan’a katılımcılar eşlik etti. Sahnesinde birlik ve beraberlik adına önemli mesajlar veren Mustafa Yıldızdoğan özellikle gençlerin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 20
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 802
Toplam Tekil 4072729
IP 3.137.161.222






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu