“Büyükelçi Karlov Suikastında Bağlantılar FETÖ’yü Gösteriyor” - Sayın Cumhurbaşkanımız: Recep Tayyip ERDOĞAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Büyükelçi Karlov Suikastında Bağlantılar FETÖ’yü Gösteriyor” - Sayın Cumhurbaşkanımız: Recep Tayyip ERDOĞAN
Tarih: 22.12.2016 > Kaç kez okundu? 910

Paylaş


Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ile düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Büyükelçisi Karlov’a suikast düzenleyen saldırgan hakkında, “Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla FETÖ terör örgütüne mensup olduğudur. Bunu gizlememize filan gerek yok. Yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor. Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde olduğu gibi, polis teşkilatımızın içerisinde de ne yazık ki bu kirli örgüt hâlâ var” dedi.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nişani, basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



TÜRKİYEDE YAŞAYAN ARNAVUT KÖKENLİLER



Misafir Arnavut bir basın mensubunun, Arnavut kökenli Türk vatandaşların Türkiye’de siyasi ve ekonomik hayata katkılarının ne olduğunu yönündeki sorusuna, Türkiye’de milletin ülke kalkınmasındaki yeri ne ise Arnavut kökenli Türk vatandaşlarının konumunun da aynı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da doğup büyüdüğü mahallede pek çok Arnavut kökenli komşularının olduğuna işaret ederek, “O günden bugüne tanıdığım, bildiğim ve şu ana kadar ülkemde onların olumsuz hiçbir şeyini görmedim, bilmiyorum. Hep dayanışma içerisinde olduk, hep beraber yaşadık, bugünlere beraber geldik Bundan sonra da inanıyorum ki yine aynı sevgi, saygı içerisinde geleceğe yürüyeceğiz” diye cevap verdi. Arnavut kökenli vatandaşların yaşadığı bölgelerin her zaman müreffeh ve huzurlu yerler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerinden memnunuz, mutluyuz. Ve sağ olsunlar, bu ülkede onlar hiçbir zaman bir ayrılık sebebi olmamıştır, hep birlik, beraberlik içinde yaşamıştır” diye ekledi.



“EL-BAB, ÖZGÜR SURİYE ORDUSU VE BİRLİKLERİMİZ TARAFINDAN KUŞATMA ALTINDA”



Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarının El-Bab’a girdiği ve bölgede yoğun çatışmaların devam ettiği yönünde gelen haberleri hatırlatan bir basın mensubunun, bölgedeki son durumun ne olduğunu sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde durumu Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü ve El-Bab’ın şu anda tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri tarafından kuşatma altında olduğunu söyledi. DEAŞ terör örgütünün son bir can havliyle canlı bomba ve el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı gerçekleştirdiğine ve bu saldırılarda Türkiye’nin şehit ve yaralılarının olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama artık El-Bab’ın Halep’le olan yol hattı tamamıyla Özgür Suriye Ordusu ve askerin kontrolü altında. Temenni ederim ki, El-Bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve El-Bab’ın kendi insanı, kendi halkı kendi topraklarına yerleşme imkânını bulmuş olur” dedi.



“POLİS TEŞKİLATIMIZIN İÇERİSİNDE DE NE YAZIK Kİ BU KİRLİ ÖRGÜT HÂLÂ VAR”



“Rusya’nın Ankara Büyükelçisine yapılan saldırı sonrasında dün Avrasya Tünelinin açılışında bir açıklamanız olmuştu, o şahsın bağlantılarının ortaya çıkmaya başladığını söylemiştiniz. Netleşen, tespit edilen bağlantıları var mıdır ve soruşturmada gelinen durum nedir?” şeklindeki soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cevabı verdi: “Bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla FETÖ terör örgütüne mensup olduğudur, yani bunu gizlememize filan gerek yok, yani yetiştiği yerden tut iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor. Ve şunu çok açık, net söylemek zorundayım: Maalesef tabi Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde olduğu gibi polis teşkilatımızın içerisinde de ne yazık ki bu kirli örgüt hâlâ var. Bunların temizlenmesi de tabi ki devam ediyor, devam edecek. İşte ByLock olaylarıydı vesaire, bunların temizlenmesine devam ediyoruz. Onun için tabi hassas olmak durumundayız ve bu hassasiyetle devam etmek durumundayız. Onun için Rusya’nın Türkiye’deki Büyükelçisi merhum Karlov’un böyle bir suikasta kurban gidişi gerçekten bizleri üzmüştür. Zira şu 3 yıllık Türkiye’deki görevi esnasında müstesna diplomatlardan biri olarak ben kendisini gördüm, tanıdım. Türkiye’nin iç işlerinde hiçbir zaman müdahil olmamış, tam aksine ‘Türkiye-Rusya münasebetlerini daha iyi bir noktaya nasıl taşırım’; bunun gayreti içerisinde olmuş bir diplomattı. Bundan dolayı kendisine tekrar rahmet diliyorum.”



Suikastı gerçekleştiren kişinin yakalanmaya çalışılması esnasında öldürülmesi ile ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Niye canlı yakalanmadı da şöyle oldu, böyle oldu... Canlı yakalamaya çalıştığınız zaman bedel ödendiğinde de işte İstanbul’da olduğu gibi ne oldu? Bir tanesini canlı yakalayalım dediler, 5 tane polis üzerine gitti, bir kişi orada 5 polisimizi şehit etti. Yani bunlar o andaki ruh hâlidir, o andaki tasarruf halidir. Bu tasarruflarda bazen başarılı olursunuz, bazen başarılı olmayabilirsiniz. Burada da tabi vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafa doğru sallayınca buradan bir bomba mı çıkaracak acaba endişesiyle kalkıp onu orada vurmak durumunda kaldı” değerlendirmesinde bulundu.



“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ, RUSYA’DAN GELEN SORUŞTURMA HEYETİYLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK”



Bundan sonraki sürecin Rusya’dan gelen soruşturma heyetiyle Türk soruşturma heyetinin birlikte yürüttükleri çalışmalarla takip edileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu çalışmayı yapmak suretiyle de temenni ediyorum ki en kısa zamanda bir neticeye varılacak. Bu kişinin yurt dışındaki bağlantıları nelerdir, buna yönelik de bazı ipuçları var. Şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, diğer soruşturma birimlerimiz çalışmaları sürdürüyor, nihai neticeyi de tabi neticelendikten sonra açıklayacağız” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısının ardından, konuğu Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî akşam yemeği verdi.



KAYNAK:

http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/67457/buyukelci-karlov-suikastinda-baglantilar-fetoyu-gosteriyor.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1099
Toplam Tekil 4067233
IP 3.14.246.254






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu