Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN 10 Aralık İstanbul Patlamasını Kınayan Basın Açıklaması Yaptı - - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN 10 Aralık İstanbul Patlamasını Kınayan Basın Açıklaması Yaptı -
Tarih: 19.12.2016 > Kaç kez okundu? 995

Paylaş


Rektörümüz Prof. Dr. Sami ÖZCAN 10 Aralık İstanbul patlamasını kınamak amacıyla Rektörlük Makamı önünde basın açıklaması yaptı. Üniversitemiz rektör yardımcıları, dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin hazır bulunduğu basın açıklamasında Rektörümüz şunları dile getirdi.



“Ülkemizin toprak bütünlüğüne, halkımızın birliğine, refah ve huzuruna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına ve insanlığın temel haklarına karşı yıllardır sinsice ve kalleşçe terör eylemleri yürüten bölücü hainler, 10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul'da giriştikleri saldırılarla güvenlik görevlisi ve sivil 50'ye yakın yurttaşımızı şehit etmiş, 150'den fazla yurttaşımızı da yaralamışlardır.

Ülkemiz, özellikle son yıllarda zor bir sürecin içinden geçmektedir. PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanıyor. Gerek terör saldırıları, gerek darbe kalkışması gerekse ekonomik oyunlarla sürekli önümüz kesilmeye çalışılıyor, ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor… İşte biz bugün de bu tuzakları bir defa daha boşa çıkarmak, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak için teröre karşı tek ses, tek yürek olduk demek için Kafkas Üniversitesi olarak bir araya geldik. Şunu herkes bilmelidir ki; hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, er veya geç yüce adalete hesap vereceklerdir. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü ve Türk’ü ile birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Hiçbir gerekçe masumlara yönelik bu ve benzeri terör saldırılarını haklı gösteremez. Huzur ve güvenliğimizi hedef almış bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri ve terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz.

Bu kirli güçlere en sert tokadı; 15 Temmuz hain darbe girişiminde, canı pahasına destanlara namzet bir mücadele veren necip milletimiz atmıştır. Şer odakları bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır. Terörden, krizden ve kaostan beslenen ve medet umanlar her zaman hüsrana uğrayacaktır. Şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım: Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Terörün tek hedefi insanlıktır. Bakınız İstanbul’daki terör saldırısı tam da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ve İslam dünyası için çok önemli olan Mübarek Mevlit Kandili’nin arifesinde yapılmıştır. Yani bir kez daha gördük ki terör örgütleri için hiçbir insani değerin, hiçbir kutsalın kıymeti yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini her daim savunan üniversite olarak ırkçı söylemleri, dinsel, mezhepsel ayrımcılıkları ve her türlü terörü şiddetle lanetliyoruz. Egemenlik haklarından ödün vermeden, meşru savunma hakkı kapsamında terörün her türlüsüyle, bütün kurumlarıyla mücadele eden devletimizi yürekten desteklediğimizi, ülkemizin şiddetten uzak, barış ve refah içinde yaşaması yolundaki inanç, tutum ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi saygıyla sunarız.

Şehitlerimize rahmet, yaralı olanlara acil şifalar; ailelerine sabırlar dileriz. Milletimizin başı sağolsun.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 405
Toplam Tekil 4072333
IP 13.59.218.147






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap