Tecavüz yasasına tepkiler büyüyor… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Tecavüz yasasına tepkiler büyüyor… - Necdet SİVASLI
Tarih: 18.11.2016 > Kaç kez okundu? 990

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail: necdetes@mynet.com



Tecavüz yasasına tepkiler

büyüyor…



AK Partili milletvekilleri tarafından gece yarısı torba yasaya konularak Meclis’e getirilen tecavüz Yasası’na özellikle sosyal medya üzerinden milletin tepkisi çığ gibi büyüyor. Bu önerinin kabul edilmesi ile tecavüzün meşrulaştırılacağı, sapıklığın çoğalacağı, özellikle de küçük çocuklara karşı cinsel istismarlarda artışların olabileceği endişesi dile getiriliyor.

Biz de bu konuda yasanın son derece yanlış olduğunu, çocukların cinsel istismardan mutlaka korunması gerektiğini, bunun için çok ağır cezaların uygulanmasının gerekliliğini savunuyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi bir başka yazımızda detayları ile de sizlerle paylaşacağız.

Biz, konu ile ilgili olarak sosyal medyaya düşen bazı görüşleri derledik ve bunları da sizlerle paylaşıyoruz:

“Bu iktidara oy veren sağduyulu insanlara sormak istiyorum.

Allah göstermesin ama, saçının telinin dahi zarar görmesini istemediğiniz yavrunuza birisi tecavüz etse, siz tecavüzcüsü ile evlenmesi karşılığında tecavüzcüyü af eder misiniz?

Ya da ne yaparsınız?

Allah aşkına tekrar düşünün.

Sizler bu tasarıyı hazırlayan ve meclisten geçiren, tecavüzü yasal hale getirip, tecavüzcüyü koruyan ahlak yoksunu bir zihniyete oy veriyorsunuz.

Böyle bir şey olabilir mi?

Olur diyorsanız da ltf yazın. Yazın ki nedenini bilelim. Belki de biz yanlış düşünüyoruz.” (Mehmet Kaplan)

+++

“Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakandan rica ediyorum.

Allah rızası için tecavüzü de meşrulaştırmayın!

Bu ahlaksız yasa teklifine engel olun...

Tarikat ve cemaatlerin vakıf yurtlarında erkek çocuklarına tecavüz edenleri bu yasadan yararlandırma planlanıyor mu?

Bu konu hala halının altına süpürülüyor, gündeme alınmıyor! Ancak toplum adalet istiyor.

Yoksa ahlaksız sapıkları kurtarmak için ortam mı hazırlanıyor?

Farkında mısınız eşcinsel evliliğine kapı aralıyorsunuz.

AKP milletvekilleri uçkurunuzu değil kız ve erkek evlatlarınızı, torunlarınızı düşünün!!!

Sevgi ve saygıyla.” (Sevginaz Hamevioğlu)

+++

“Bunlar neyin kafasını yaşıyor ki ! Ben çözemedim sizde adap kalmadı sizde haysiyet kalmadı nasıl böyle önerge verilebilir ya hiç mi evladınız yok sizin ... Bunlara idam gelicegine ne önergeyle geliyor artık bu ülkenin sonunu düşünemiyorum ...”.(.Zehra Fırat)

+++

“Zihinleri sadece belden aşağı çalışanların yönettiği ülkede, çocuk dünyaya getirmeden önce bir kere daha düşünün!

Fikirleri kısırlaşmış toplumun tedavisi yok!” (Afer Ergu)

+++

“Istatikleri izliyorum da biz bayağı sapık bir millet olmuşuz bir ayda 17 bine yakın çocuk istismarı davası bu ne hastalıklı bir toplum ne oluyor bize asil bir millettik ve onunla övünürdük akşam alelacele geçirilen teklife bakın yazıklar olsun utanıyorum.” (Gökhan Özdemir)

+++

“+Kocanızla nasıl tanıştınız?

-Bana tecavüz etti.Hapis yatmamak için de evlendi.

Bu mu yani çözüm anlayışınız?” (Nevzat Kamber)

+++

“Resmen pedofiliyi meşrulaştıranlar

Mursi'nin ölü es ile seks yasasına değil

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çocuklar; her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır düşünceleriyle yürüyün.” (Nigar Borek)

+++

“Tecavüz ve taciz olayları yıllardır var...! 1970 lerde de vardı, 80 ler dede vardı,90 larda da vardı hatta son 6-7 yıl öncesine kadar da vardı...Bu olaylar son yıllarda bu kadar çok arttı mı,yoksa rakamsal olarak aslında artmadı da, özellikle medya bazı şeyler konuşulmasın diye bu olayları manşetten haber yapıp, ön plana mı çıkartıyor..! Bu sorunun cevabını yine ben vereyim. Gerçekten çok arttı...Son 10 yıl'da 14 kat artış var...Son 4 yılda öldürülen kadın sayısı 800...! Cinsel tacize uğrayan çocuk sayısı 40.000...Maalesef son 10 yıl içinde aşırı derecede borçlandırılarak ekonomik olarak çöken vatandaşımız ve ülkemiz,buna bağlı olarak ahlaki olarak da çöküntü içinde...” (Ahmet Faruk Urfalı)

+++

“Tecavüzcüyü, katili ve ahlaksızlığı topluma kazandırmak adı altında cezalarını indirerek ve tecavüzcüyle evlendirme gibi işkence yasasını çıkararak, insanlık suçu işleyenleri korumak, kollamak hiç bir DİNE ve İNSANLIĞA sığmaz.

DİN VE İNSAN AHLAKINA AYKIRI BU UTANÇ YASASINI ÇIKARANLARIN VE BUNA SESSİZ KALAN TÜRKİYE'NİN CUMASI MÜBAREK OLMASIN”. (Gülşen Yıldırım)

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1515
Toplam Tekil 4069436
IP 18.218.168.16






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu