İstişari Toplantımızda; Dil, Kültür ve Eğitim Hizmetlerinin ‘Stratejik Vizyon Belgesi’ni Çıkarmaya Çalıştık! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İstişari Toplantımızda; Dil, Kültür ve Eğitim Hizmetlerinin ‘Stratejik Vizyon Belgesi’ni Çıkarmaya Çalıştık!
Tarih: 16.11.2016 > Kaç kez okundu? 1468

Paylaş


T.C. Almanya - Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ile Baden Türk Okul Aile Birliği Dernekleri Federasyonu’nun (BTOABDF) 100’e yakın Türk Okul Aile Birliği Derneğine çağrısıyla 12 Kasım 2016 Pazar günü saat 13:00’de istişare ve planlama toplantısı yapıldı.



Başkonsolosluk toplantı salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve 4 saati aşkın süren istişari toplantıya federasyon yöneticileri, okul aile birliklerinin temsilcileri, öğretmenler, 13 bölge koordinatör öğretmenleri ve Ataşelik merkez genel koordinatör öğretmenleri iştirak etti.



TÜM VATANDAŞLARIMIZI TÜRK OKUL AİLE BİRLİKLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM!

Eyalet genelinde yaşayan 1 milyona yakın vatandaş ve soydaşlarımızı ve hassaten çocuk ve gençlerimizi merkezine alan dil, kültür ve eğitim temalı konuların yoğunluklu olarak müşaveresinden hareketle tüm eğitim bileşenlerinin ilgi ve dikkatlerine ‘Stratejik Vizyon Belgesi’ kabilinden bir planlama için istişari toplantı düzenlediklerini kaydeden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, anne babaları ve tüm velileri Türk Okul Aile Birliklerine üye olmaya, etkinlik ve toplantılarına katkı ve katılımda bulunmaya davet etti.



HERKESİ EĞİTİM İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA DAVET EDİYORUM!

Almanya’daki Türk Okul Aile Birliği Derneklerinin ve Federasyonun okullarda, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve öğretmenler arasındaki işbirliğini sağlamak amacı ile kurulmuş resmi yapılar olduğunu ifade eden Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, şunları söyledi: Almanya’daki çocuk ve gençlerimizin, velilerimizin Türk Okul Aile Birliği Dernekleriyle işbirliği ve dayanışması son derece hayati bir gerekliliktir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın dilini, öz değerlerini unutmadan Almanya’nın geleceğinde nitelikli ve söz sahibi kişilikler olabilmesi için tüm vatandaşlarımızın taşın altına elini koyarak Türk Okul Aile Birliklerine sahip çıkmasına, yönetimlerinde rol almasında, maddi ve manevi desteklerde bulunmasına büyük ihtiyaç vardır.



GELECEĞİMİZİN, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN MERKEZ ÜSSÜ TÜRK OKUL AİLE BİRLİKLERİ OLMALIDIR!

Almanya’daki insanlarımızın Vatan, Millet, Bayrak değerlerini ve istikbal sezgilerini, milli ve manevi değerlere bağlılıklarını sağlamak için Türk toplumunun dayanışma duygularının pekiştirilmesinin ana üssü Türk Okul Aile Birlikleridir. Almanya’daki geleceğimizin inşa ve ihyası için vatandaş ve Türk Okul Aile Birliklerinin işbirliği sağlanmalıdır. Türk Okul Aile Birliklerinin gerek Ataşeliğimizin çalışmaları hakkında gerekse diğer eğitim faaliyetleri ve mevzuat - konu gelişmeleri, velilerimizin yaşadıkları sorun ve sıkıntılar hakkında anne babaları ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeli, onlara rehberlik etmelidir.



VATANDAŞLARIMIZIN ATAŞELİĞİMİZİN SUNDUĞU HİZMETLERDEN İSTİFADE ETSİN!

Biz Ataşelik olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin hâsılı tüm vatandaşlarımızın istifadesine sunduğumuz imkân ve fırsatların tam kapasiteyle kullanılması için sorumluluk yüklenmelerini; öğrencilerimizin dürüst, saygılı, başarılı ve tam bir işbirliği içerisinde eğitim hayatında üstün muvaffakiyetler kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Türkçe ve Türk Kültürü Dersi hizmetlerimiz yanı sıra “Eğitim Rehberliği ve Psikolojik Danışmanlık Merkezleri” “Baden Yetenek Akademisi” “Nahilfe – Etüt Merkezleri” “Sanat – Spor – Müzik Kursları” “Konferans ve Seminerler” gibi birçok imkânları muhteva eden hizmetlerimizden her vatandaşımızın istifadesi için teşvik edici adımlar atmasını bekliyoruz. Bunun dışında vatandaşlarımızın etki alanımıza giren konularda bizlerden beklediği hizmetler için de talepkâr olmasını bekliyoruz.



TÜRK OKUL AİLE BİRLİKLERİNİN FEDERASYONUMUZA ÜYE OLMALARINI BEKLİYORUZ!

Türk Okul Aile Birliklerinin yönetimsel bağlamda görev ve sorumlukları hakkında bilgilendirme konuşması yapan BTOABDF Başkanı Kemal Ülker, federasyon maharetiyle başlatılacak olan Eğitim Proje Hazırlama Seminerleri ve Federasyon hizmet ve çalışmaları hakkındaki enformasyonunun ardından; Okuma Yazma, Akademik Destek, Yetenek Haritası Projesi, ve ‘Haydi Türkçe Konuş Benimle’ kampanyası ile ilgili bilgi paylaşımlarda da bulundu.



YAPABİLECEĞİMİZ EN ÖNEMLİ İŞ EĞİTİME ÖNEM VERMEKTİR!

“Bizlerin görevi öğrencilerimizin dil, kültür, eğitim ve benzeri tüm ihtiyaçlarına yönelik olarak yanıt bulmaktır. Ancak burada görüyorum ki 100’e yakın Türk Okul Aile Birliği Derneğimizden sadece 18 kişi gelmiş bulunmaktadır. Bu tür önemli toplantılara karşı daha duyarlı olmamız gerekmektedir” beyanında konuşan BTOABDF Başkanı Kemal Ülker, “Bizim hedefimiz, çocuklarımızın nitelikli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Baden Türk Okul Aile Birlikleri Federasyonu 2003 senesinden beri çeşitli aktiviteler düzenlemektedir. Mesela çocuklarımızın okul başarılarının desteklenmesi, Türk öğrencilerimizin entegrasyonu ve her iki toplumun birbirini daha iyi anlayabilmesi amaçlı çalışmalar sürdürülmektedir. Ana amaçlarımız çocuklarımıza burada içinde yaşadıkları toplumun dil ve kültürünü tanıtmak, onları kendi anadil ve kültürümüz konusunda bilgilendirmek ve kendilerini Avrupa ortamında ilerinin bağımsız yetışkinleri olabilmeleri için yönlendirmektir” dedi.



BTOABDF Başkan Yardımcısı İsmail Kılıçarslan ise “Asimilasyon tehlikesiyle etkili bir şekilde mücadele edebilmek için yapabileceğimiz tek şey var: Eğitim!” diye konuştu.



Ataşelikçe yapılan ikramlar ve karşılıklı sunumlar akabinde Türk Okul Aile Birliği temsilcilerinin ve öğretmenlerimizin bilgi alışverişi sonrasında toplantı sonlandırıldı.









--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 751
Toplam Tekil 4074027
IP 3.142.250.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu