Çok Daha Büyük Başarılarla Cumhuriyetimizi Taçlandıracağız! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Çok Daha Büyük Başarılarla Cumhuriyetimizi Taçlandıracağız!
Tarih: 01.11.2016 > Kaç kez okundu? 1527

Paylaş


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yılı dolayısıyla Karlsruhe Başkonsolosluğu nezaretinde Etlingen Sarayı’nda görkemli bir resepsiyon verildi. Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’un davetiyle gerçekleştirilen kutlamada İstiklal Marşı ve ardından Alman Milli Marşı ile başlayan, Cumhuriyet Resepsiyonuna ilgi büyük oldu. Başkonsolosluk çalışanlarının tam kadro ile ev sahipliği yaptığı resepsiyona Alman siyasetçi ve mülki amirlerin yanısıra Türk İş dünyası, Türk Okul Aile Birliği kuruluşları, cami dernekleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle T.C. Almanya - Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, tarafından yayımlanan mesajda; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuruluş amaçlarından saptıracak yerli ve yabancı odakların oyunlarının karşısına çıkılacağı ifade edildi.



Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine' çıkararak, dahili ve harici tahkir ve tehditlere karşı koyup, dimdik ayakta duran bir 'Lider dünya devleti' haline getirme hedefine ulaşılması için hiçbir çalışma veya fedakarlıktan çekinmeyen çizgisinin azim ve kararlılıkla devam ettirileceği zikredilen mesajda şunlar kaydedildi;



Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza dek yaşatmak, en başta gelen görevimizdir. En zor şartlarda bile umutsuzluğa kapılmayan Türk Milletinin bağımsızlığından asla taviz vermediği, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü, Kurtuluş Savaşı'nı defaten zaferle neticelendirdiği unutulmamalıdır.



Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha büyük bir aşkla koşacağız.



Ne mutlu bize ki bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla nişanelenmiş milletimiz, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş ve demokratik dünya devletleri içinde hak ettiği en saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi 15 Temmuz menfur darbe girişiminde de ortaya koymuştur.



Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafında yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, güçlü, kuvvetli, kudretli adım ve atılımlarıyla, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasıyla bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke olmaya devam etmektedir.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin büyüme, yükselme, güçlenme, muasırlaşma hedefleri doğrultusunda yolumuza devam edecek, çok daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız.





--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 475
Toplam Tekil 4064682
IP 18.188.175.182






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.716 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu