BASIN BÜLTENİ Akıncı, İsveç ve Finlandiya’nın Lefkoşa Büyükelçileri ile Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı’nı kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, İsveç ve Finlandiya’nın Lefkoşa Büyükelçileri ile Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı’nı kabul etti
Tarih: 27.10.2016 > Kaç kez okundu? 1060

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, göreve yeni atanan İsveç’in Lefkoşa Büyükelçisi Anna Olsson ve Finlandiya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Timo Heino'yu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen kabulde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Teknik Komiteler Koordinatörü ve Siyasi İşler Danışmanı Meltem Samani de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ayrıca adada resmi temaslarda bulunan Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault’u da kabul etti.

Kabul sonrası basına herhangi bir açıklama yapılmadı.



Liderler bugün yeniden görüşüyor



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa yılsonuna kadar çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler kapsamında bugün yeniden görüşecek.

Liderler ara bölgede saat 18.30’da bir araya gelecek.

Akıncı, önceki gün gerçekleştirilen görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde yaptığı açıklamada Kıbrıs’ta kurulacak bir federal yapıda tarafların etkin katılımının önemli olduğunu, kararların basit çoğunlukla alınamayacağını söylemişti.

Kıbrıs Türk halkının bir takım taleplerini 1960’larda ve 1974’teki darbedeki yaşanmışlıklarından dolayı dile getirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, tüm bu yaşanmışlıklardan doğan tecrübeyle halkın Türkiye’nin güvencesini istediğini vurgulamıştı.

Akıncı, “Sözlerle değil pratik yaşamla yol almak istiyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Akıncı ile Anastasiadis yarınki görüşmenin ardından 31 Ekim 2016 da yeniden bir araya gelecek.



Özgürgün, yılsonuna kadar bir anlaşmaya varılması konusunda desteklerinin tam olduğunu vurguladı



Başbakan Hüseyin Özgürgün, yılsonuna kadar bir anlaşmaya varılması konusunda desteklerinin tam olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, haftalık rutin görüşmeleri çerçevesinde Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü kabul etti.

Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundan Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı’yla işlerin yoğunluğu nedeniyle ara verdikleri olağan haftalık görüşmelerden birini gerçekleştirdiklerini belirterek, biriken birçok konuyu görüştüklerini söyledi.

Hükümetle Cumhurbaşkanı arasındaki diyaloğun bu görüşmeler olmasa da telefon kanalıyla devam ettiğini ifade eden Özgürgün, “Ancak yüz yüze olunca daha geniş ve rahat konuşma imkanı buluyoruz” dedi.

Özgürgün, olağan görüşmelerin her salı gerçekleşmeye devam edeceğini belirtti.

Kıbrıs konusuyla ilgili de daha sık bir araya gelmelerini gerektiren gelişmeler olduğunu söyleyen Özgürgün, Kasım ayı içerisinde İsviçre’de planlanan toplantının da değerlendirmesini yapmalarının gerekeceğini ifade etti.

Özgürgün, herhangi bir sıkıntı olmadığını, Cumhurbaşkanı ile ne zaman isterse bir araya gelebileceklerini ve sıkıntıların aşılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İsviçre’de yapılması planlanan toplantıyla ilgili düşünceleri de sorulan Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın basına bu konuyla ilgili henüz detaylı bilgi vermediğini, konunun önümüzdeki günlerde daha net ortaya konacağını söyledi.

Özgürgün, yılsonuna kadar bir anlaşmaya varılması konusunda desteklerinin tam olduğunu vurgulayarak, toplantıya kimlerin katılacağı ve tarafların alacağı pozisyonların birkaç güne kadar netleşeceğini yineledi.



Eide: “Daha önce hiç olmadığı kadar kritik bir aşamada olduğumuzu söyleyebilirim”



Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, “Daha önce hiç olmadığı kadar kritik bir aşamada olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tarafından kabul edilen Eide, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesinden çıkışta yaptığı açıklamada, Akıncı ile yurt dışında Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiades ile yapılacak görüşmeler de dahil gelecek haftaların organizasyonuyla ilgili görüştüklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, gelinen aşamanın müzakere sürecinde gelinen en kritik aşama olduğunu belirtti.

Eide, “Daha önce hiç olmadığı kadar kritik bir aşamada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu belirleyici safha elimizdeki zamanı mümkün olduğunca iyi kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen görüşmede Müzakereci Özdil Nami ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elisabeth Spehar de hazır bulundu.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 733
Toplam Tekil 4075514
IP 3.135.200.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu