“MAZLUM MİLLETLER TÜRKİYE İLE GURUR DUYUYOR…” ARNAVUTLUK-TÜRKİYE ARASINDA GÜÇLÜ KÖPRÜLER KURULUYOR - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“MAZLUM MİLLETLER TÜRKİYE İLE GURUR DUYUYOR…” ARNAVUTLUK-TÜRKİYE ARASINDA GÜÇLÜ KÖPRÜLER KURULUYOR - Necdet SİVASLI
Tarih: 17.10.2016 > Kaç kez okundu? 1100

Paylaş


Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin (EkoAvrasya) girişimleri ile başlatılan çalışmalar neticesinde Pursaklar'a Balkanlardan ikinci kardeş şehir...





Pursaklar Belediyesi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından düzenlenen “Pursaklar’dan Balkanlara Gönül Köprüsü” programı kapsamında Pursaklar Belediyesi ile Arnavutluk’un Konispol Belediyesi arasında “Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü” imzalandı.

Balkanlar ziyareti kapsamında Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki birikimini Arnavutluk’un Konispol Belediyesi ile paylaşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kosova İpek Belediyesi’nin ardından Balkanlar’da ikinci kardeş şehir protokolünü de imzaladı. Başkan Selçuk Çetin ile Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beguri tarafından imzalanan “Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü” ile iki belediye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

“Arnavutluk gönül coğrafyamızın önemli bir parçasıdır”

Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da düzenlenen imza töreninde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “500 yıl Osmanlı devletinin idaresi altında kalmış olan Arnavutluk bizim gönül coğrafyamızın en önemli parçalarından biridir. Komünizm sonrası hızlı bir şekilde demokratikleşme sürecine girmesiyle Arnavutluk ve Türkiye arasında birçok alanda işbirliği imkanı geliştirildi. Bizler de belediyecilik sahasında ülkemizin tecrübelerini yurt dışına taşıma ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi için Konispol Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ olma sürecini başlatmış bulunuyoruz. Ümit ediyorum ki karşılıklı işbirliğimiz neticesinde iki ülke ilişkilerine de katkı sağlamış oluruz” dedi.

“Mazlum milletler, Türkiye’nin varlığı ile gurur duyuyor”

Türkiye’nin mevcut potansiyeli ile gurur duyduklarını ve her zaman Türkiye’nin yanında olacaklarını ifade eden Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beguri,15 Temmuz’da FETÖ mensubu teröristler tarafından yapılan alçaklıkları yakından takip ettiklerini ve bu olayın faillerini kınadıklarını belirtti. Türkiye’nin güçlü olmasının dünya açısından önemli olduğunu vurgulayan Beguri “Mazlum milletler, Türkiye’nin varlığı ile gurur duymakta ve var olması hususunda da dua etmektedir. Bizde böyle güçlü bir ülkenin mevcut potansiyelinden istifade edebilme adına sizlerle bir araya gelmiş ve bu işbirliği protokolüne imza atmış bulunuyoruz. Sosyal belediyecilik alanında sizlerle yapacağımız işbirliği neticesinde halkımıza güzel hizmetler sunacağımıza inanıyorum. Sizleri Arnavutluk’ta ağırlamak bizim için büyük onur olmuştur’’ dedi.

Balkanlar ziyaretinde kendilerine önemli katkılar sunan EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’e de teşekkür eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Buralarda EkoAvrasya derneği gibi sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarını görmek bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan imza töreninde EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı M. Nedim Erçetin ve Konispol Belediyesi yetkilileri hazır bulundular.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 51
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1773
Toplam Tekil 4076554
IP 18.222.148.124






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu