AKLA ZİYAN SORULAR - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AKLA ZİYAN SORULAR - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 02.10.2016 > Kaç kez okundu? 1317

Paylaş


‘Çarpık Soru’ olur mu? Olursa kim çarpıtır?



‘Zurnaların son delikleri’ olmazsa, olmaz mı?



‘Yer yerinden oynarsa’ insanlar da oynarlar mı?



‘Sinirleri bozulmuş’ bir insan sinirlenebilir mi?



Hangi veya kimin ölüsünün arkasından konuşulmaz?



Hainlikte ‘Derinlik Ölçüsü’ nedir? Bu ölçünün birimini biliyor musunuz?



‘İnsan bu, meçhul!’… Acaba kafasında ‘acabalar’ olmalı mı olmamalı mı?



Demokratik Suikast olur mu? Olursa nasıl olur? Kim yaptırır veya kim yapar?



‘Ana sütü’ mü daha iyidir, yoksa ‘dana sütü’ mü? ‘Saçma sapan bir soru’ demeyin, zaten öyle…



Katilin bizzat kendisini, katili ‘araştırmak ve bulmakla görevlendirmek’ nasıl bir anlayışın ürünüdür?



Demokrasiye katletmek için yola çıkanların başaramayınca demokrasi havarileri pozisyonuna geçenlerden iğreniyorum. Siz de iğreniyor musunuz?



Bir Eğitim Öğretim Kurumundaki FETÖ mensubu elemanları araştırmakla görevlendirilen bir görevlinin kendisi FETÖ'cülerle içli dışlı ise... Durumu nasıl izah edersiniz?



Ülkemizin itibarlı bir üniversitesinde bir öğretim üyesi düşünün, Doçent unvanlı... Profesör unvanı alabilmesi için en az 6 ay yurtdışında kalması gerekiyor… Hazırlıklarını tamamlıyor ve üniversitesi onu, istediği için, deniz ötesine bir ülkeye gönderiyor. Orada 6 ay değil bir yıl kalıyor. Profesör olması için gerekli süre dolmadan 15 gün önce, adına profesörlük ilanı çıkıyor. Gelir gelmez Profesör yapılıyor. Arkasından da bir Fakülteye Dekan… Dekan olur olmaz, ilk yaptığı icraat, denizaşırı kaldığı yerden bir öğretim üyesini dekanlık yaptığı Fakülteye konferansa davet... O da daveti gelip konferansını veriyor. Dekan onun için 'aile dostu' diyor. O Dekan mı? Hâlâ Dekan ve günümüz konjonktürüne uygun olarak FETÖ'cü arıyor… Siz olsanız onun hakkında ne düşünürsünüz?



Ülkemin çok yıldızlı kalite belgesine sahip ünlü ve bir üniversitenin Rektör Yardımcılarından birini düşünün… Çok sayıda öğretim üyesinin yetişmesine vesile olmuş… Bunlardan ikisi çok özel… Araştırma görevlisi olarak almış, mastır (yüksek lisans) ve doktoralarını yaptırmış, yardımcı doçent öğretim üyesi unvanının da verilmesine vesile olmuş. Yaşadığımız FETÖ operasyonunda bu ikisi FETÖ’cü diye içeri alınmış ve birisi üniversiteden atılmış… Buraya kadar iyi de… O Rektör yardımcısı hâlâ görevinin başında ve kurumlarında rektörle birlikte FETÖ’cü arıyorlar (!). FETÖ’cülerin izini sürüyor (!) Nasıl, beğendiniz mi?



Ülkemizin çok, ama çok yıldızlı kalite belgelerine sahip ünlü bir üniversitesini düşünün… Çok sayıda, 20 civarında Fakültesi, sayısını bilemediğim kadar meslek yüksek okulu ve yine sayısını bilemediğim kadar araştırma merkezi ve 100.000 civarında öğrencisi var. Bu fakültenin birinin Dekanı, Anayolu’nun güzel bir şehrinde FETÖ’cülerin ileri gelenlerinin düzenlediği bir kongreye katılma kararı veriyor… Hem de 17/25 Aralık sonrasında… Adı ve yapacağı konuşmanın konusu broşürler ve el ilanlarına basılıp dağıtılıyor… İnternette ilan ediliyor… Yani kamuya mal oluyor. Şimdi sıkı durun, bu Dekan halen aktif görevde olduğu fakültesinde FETÖ’cü arıyor (!). Rektör kendisine bu görevi vermiş… İyi mi? Nasıl, beğendiniz mi?



SÖZÜN ÖZÜ:

Sorular, sorular ve sorular…

Saçma sapan sorular…

Akla zarar sorular…

İyi ki varsınız…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1708
Toplam Tekil 4076489
IP 3.17.150.163






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu