KİMİN AKLINA GELİR PREVEZE! - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KİMİN AKLINA GELİR PREVEZE! - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU
Tarih: 28.09.2016 > Kaç kez okundu? 963

Paylaş


Bu gün 28 Eylül, Barboros Hayreddin Paşa komutasındaki Türk donanmasının Andrea Doria komutasındaki Haçlı donamasını Preveze önlerinde imha ettiği tarih...

Akşam yediğini unutan Türk Milleti 28 Eylül 1538'de ne olmuş, nereden bilecek!

Biz şimdi Türk Deniz Kuvvetlerini yok etmekle meşgulüz!

Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve nihayetinde Fetö dediğimiz olaylarla deniz kuvvetlerimizin içine ettik ve etkinliğini neredeyse sıfırladık..

Bize de böylesi yakışırdı!

Zaten güzel ve iyi ne varsa yok etmeye çalışıyoruz.

Hiç birimiz dünya denizlerinde nasıl var olacağız? Kendi denizlerimizi ve coğrafyamızın kilidi İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını nasıl koruyacağız diye düşünmüyoruz.

Belki de 1 Eylül'de başlayan yeni av sezonunda hangi balık çok çıkacak ve balığı ucuz yiyebilecekmiyiz derdinden başka denizlerle ilgili bir derdimiz yok..

Gerçi benim de yoktu ama ta ki; bir dostumun telefonu ile ayılana kadar.

İzmir'den arayan vatansever arkadaşım, kimsenin Preveze Zaferi'ni gündeme getirmediğini halbuki bu deniz savaşının tarihimiz açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Ben de içimden “bize ne, biz zaten denizci millet değiliz” deyiverdim. Ya da bende “denizci millet” olmadığımız propagandasının etkisinde kalmışımdır. Neyse, bir çok şeyin karartıcı etkisinde değilmiyiz?

Onun için sizlere Türk denizcilerinin Preveze Deniz Zaferini, Barboros Hayreddin Paşa ve nice komutanları, leventleri, bahriyelileri hatırlatayım, denizciliğin ve denizlerin önemini bir kez daha gündeminize getireyim dedim.

Hayatlarını Türk Milleti için adayan tüm denizci askerlerimize minnet duyuyorum.. Şehitlerin, gazilerin ve ahirete göç edenlerin ruhu şad olsun, yaşayanlara da sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.

Türk Milleti için tarihin şanlı bir sayfası olan Preveze Deniz Zaferimiz kutlu olsun ve sizler tarafından dün neye karşı mücadele etmişsek bugün de aynı şeylere karşı mücadele ettiğimiz unutulmasın!



Özcan PEHLİVANOĞLU

ozcanpehlivanoglu@yahoo.com

https://twitter.com/O_PEHLIVANOGLU





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1542
Toplam Tekil 4062933
IP 18.117.196.217






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu