Akıncı: “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Akıncı: “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz”
Tarih: 23.09.2016 > Kaç kez okundu? 994

Paylaş
















21 Eylül 2016 Yabancı Basın

21 Eylül 2016 Gazete Ön Sayfaları



KKTC GÜNDEMİ

(HİZMETE ÖZEL)



Akıncı: “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’a gidişinden önce Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz. Temel hedefimiz budur. Genel Sekreterle yapacağımız temaslarda da bunun arayışı içerisinde olacağız” dedi

Akıncı, New York’a “yapıcı bir ruh, iyi niyetle, Kıbrıs’ın geleceğini şekillendirmek için tüm güçle çalışmaları sürdürmek hedefiyle gideceklerini” söyledi.

“New York’ta bir mucize beklenmemelidir, Kıbrıs sorununun nihai bir aşamasını teşkil etmiyor” diyen Akıncı, bunu kamuoyunda gündem olduğu için söyleme gerekliliğini duyduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un müzakere sürecinde “bugüne kadar örneği olmayan bir ilerleme sağlandığının” altını çizdiğini kaydeden Akıncı, gelinen noktanın küçümsenecek bir nokta olmadığını, yapılan çalışmaların değerini ise ne olduğundan daha büyük, ne de olduğundan daha küçük gösterme taraftarı olmadığını kaydetti.

“Gerçek tablo iyi bir ilerleme sağlandığıdır özellikle dört başlıkta” diyen Akıncı, dört başlıkta (Ekonomi, Mülkiyet, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve Yönetim ve Güç Paylaşımı)halen çözülmesi konular bulunduğunu, bunların bazılarının önemli bazılarının da teknik konular olduğunu söyledi.

Hem iki lider ve üçüncü taraflar tarafından paylaşılan, “müzakerelerde 2016’da siyasal bir çerçeve ortaya koyma” hedefi başarılırsa, bir takım konuların da 2017’ye sarkabileceğini ve bunların 2017’nin ilk aylarında çözümlenebileceğine inandığını kaydeden, Akıncı, iyi sonuçlarla geri dönmeyi temenni ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile 25 Eylül’de üçlü görüşme yapacak olan Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Jhonson’la da ikili görüşme yapacak.

Mustafa Akıncı’ya New York ziyaretinde eşi Meral Akıncı, Müzakereci Özdil Nami, Sözcü Barış Burcu, Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ile Müzakere Heyeti üyesi 3. Sekreter Sertaç Güven eşlik ediyor. Akıncı’nın adaya 29 Eylül’de dönmesi bekleniyor.



Akıncı: “Yarım yüzyıllık tecrit artık bitmeli, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacağımız yeni bir geleceği inşa etmeliyiz”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs’ın dışına her çıkışımızda, dünyanın Sarayönü’nden ibaret olmadığını yeniden keşfediyoruz” dedi.

Akıncı, New York’a giderken uçakta TAK muhabirine yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının uzun yıllardır kendi küçük alanına hapsedildiğini, dünyadan koparıldığını ve uluslararası toplumdan soyutlanmış bir durumda bırakıldığını kaydetti.

Akıncı şöyle dedi: “Bu, toplumumuza yapılmış büyük bir haksızlıktır. Artık bu konumdan çıkmamızın ve hak ettiğimiz yerimizi almamızın zamanı gelmiştir. Yarım yüzyıllık tecrit artık bitmeli, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacağımız yeni bir geleceği inşa etmeliyiz. Bunu yapabiliriz. Bu politik kararlılık ve iradeyle New York’a gidiyoruz. Bu kararlılığımızın karşılıksız kalmayacağını umut ediyoruz.”



Ertuğruloğlu, Alawi bin Abdullah ile görüştü



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, New York temasları çerçevesinde dün, Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alawi bin Abdullah ile görüştü. Umman Sultanlığı BM nezdindeki Daimi Temsilciliğinde gerçekleştirilen görüşmede Bakan Ertuğruloğlu Kıbrıs konusuna ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Görüşmede ayrıca, Umman Sultanlığı BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Khalifa bin Ali Issa Al-Harthy ile Umman Dışişleri Bakanlığı ve Daimi Temsilciliği mensupları yanında, KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, I. Sekreter Serap Destegül Redif, II. Sekreter Havva Ülgen ve Siyasi İşler Memuru Denil Ertuğ hazır bulundu.



Anastasiadis New York’ta El Sisi ile görüştü



BM Genel Kurul çalışmalarına katılmak, ardından da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve BM Genel Sekreter Ban Ki Moon ile üçlü görüşme gerçekleştirmek üzere New York’ta bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis önceki gün Mısır Devlet Başkanı Abdel Fatah El Sisi ile görüştü.

Görüşmede, Yunanistan’ın da katılımıyla Kahire’de yapılacak üçlü işbirliği zirvesi hazırlıklarının ele alındığı haber verildi.

Rum Politis gazetesi, Anastasiadis’in, Yunanistan’ın da katılımıyla Kahire’de yapılacak zirvenin tarihini 11-12 Ekim olarak açıkladığını yazdı.

Habere göre, Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis Anastasiadis-Sisi görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Kahire zirvesi dışında AB-Mısır ilişkileri, Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkilerin ele alındığı çok yapıcı bir görüşme oldu. El Sisi, Kıbrıs’ın Mısır-AB ilişkilerinde oynadığı rolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi” dedi.

Gazete, Anastasiadis’in önceki gün ayrıca BM Genel Kurulu çerçevesinde, Göçmenler ve Mülteciler konusunun ele alındığı üst düzeyli bir toplantıya katıldığını ve Güney Kıbrıs’ın “bölgesel barış, güvenlik, istikrar ve refah için gerekli şartların oluşturulması maksadıyla Doğu Akdeniz’de etkin işbirliği kurulması için ortakları ve komşularıyla işbirliği yapacağını” söylediğini yazdı.



Çin’in yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisinden yeniden birleşmeye destek



Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Huang Xingyuan’ın ülkesinin, Kıbrıs’ın birleşmesine verdiği desteği yeniden teyit ettiği belirtildi.

Rum Haravgi gazetesi, Çin’in yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Huang Xingyuan’ın, önceki gün, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris tarafından kabul edildiğini yazdı.

Habere göre Çin Büyükelçisi, görüşme sırasında ülkesinin, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine verdiği desteği ve Güney Kıbrıs’ın egemenliğine, topraksal bütünlüğüne yönelik duyduğu saygıyı dile getirdi.

Xingyuan, ayrıca Çin’in, Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak yabancı askerlerin ve müdahalelerden kurtulmaya yol açacak çözüm için sarf edilen çabalara verdiği desteği de yineledi.

Xingyuan, görüşme sırasında, iki ülke arasında son yıllarda gözlemlenen büyük dinamiğe de dikkati çekti.



“Garantilerle ilgili perde gerisi ve hareketlilik”



Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin güvenlik konusuyla ilgili girişimlerde bulundukları; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ise “ortamı ateşe verdiği” ileri sürüldü.

Rum Fileleftheros gazetesi, New York’ta Kıbrıs sorunuyla alakalı olarak yoğun perde gerisi faaliyetler gerçekleştiği ve Amerikalılar başta olmak üzere, üçüncü şahıslar tarafından yapılan girişimlerin güçlendiği bir zamanda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ise yaptığı açıklamalarla “uzlaşı köprülerini havaya uçurmaya çalıştığını” iddia etti.

Amerikalıların, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden aracılığıyla, yapılan ayrı ayrı görüşmeler zarfında, özellikle güvenlik konusunda ortak bir zemin bulmaya çalıştığını yazan gazete, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, New York’taki BM Genel Merkezinde bulunan garantör ülkelerin dışişleri bakanlarıyla temaslara başladığını haber verdi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ise önceki gün, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesini bilgilendirerek, güvenlik başlığı ve (bu konuda) ortaya koyduğu öneriye ayrıntılı bir şekilde değindiğini ifade eden gazete, Anastasiadis’in “garantileri içerecek olan bir öneriyi referanduma koyamayacağını açıklığa kavuşturduğunu” iletti.

Gazete, süreçle ilgili temkinli bir iyimserlik bulunduğunu dile getiren Anastasiadis’in, bununla birlikte (çok taraflı konferans gibi) acele hareketlerden kaçınılması, aynı zamanda geçmişin hatalarının (hakemlik, zaman takvimleri) da tekrarlanmaması gerektiğini ifade ettiğini de aktardı.

Öte yandan gazete, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ise dün New York’a hareketinden önce verdiği iki röportajla, “maksimalist (aşırı uç) tezler ifade ettiğini” iddialarına ekledi.

New York’ta müdahil bütün taraflarca, birbirini izleyen temaslar yapılmakta olduğunu kaydeden gazete, garantileri içerecek olan bir öneriyi referanduma koyamayacağını açıklığa kavuşturduğunu belirttiği Anastasiadis’in, garantilerle kendisinin hem fikir olmadığı gibi, bunu halkın kabul etmesinin de söz konusu olmadığını söylediğini yazdı. Gazete, Anastasiadis’in sürece dış müdahaleler olmadığını ve bunun Kıbrıslılara ait bir süreç olduğunu söyleyerek, muhataplarından, ekonomi başlığına yardımcı olmalarını istediğini de aktardı.

Gazeteye göre, Rum lider, sürecin kritik bir aşamada olduğunu ve (süreçle ilgili) temkinli bir iyimserlik bulunduğunu dile getirdi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ise, geçtiğimiz Pazar günü Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü yazan gazete, Eide’nin Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, İngiliz yetkili (muhtemel İngiltere Dışişleri Bakanı) ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ile görüşmeler yapmasının beklendiğini de ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın yarın New York’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmenin ana konusunun da Kıbrıs sorunu olacağını kaydeden gazete, “Bir Yunan diplomatik kaynağa” göre, iki ülkenin dışişleri bakanlarının da katılacağı görüşme esnasında, Çipras’ın Erdoğan’a “Türk askeri birliklerinin adadan çekilmesi gerektiğini ve çağ dışı garantiler sisteminin kaldırılması sağlanmadığı takdirde, Atina’nın Kıbrıs sorununda bir çözümü desteklemesinin mümkün olmadığını yineleyeceğini” yazdı.

Öte yandan gazete, “diplomatik kaynaklara” dayanarak, BM Genel Sekreteri Ban ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in yaptığı görüşmede hazır bulunan BM Genel Sekreteri Ban’ın çalışma arkadaşlarının, Anastasiadis’in “doğru koşullar var olmadığı takdirde, olgunlaşmamış konferanslara gidilmemesi gerektiği” konusundaki net açıklamasından pek de memnun kalmadıklarının görüldüğünü iletti.

Gazete, buna paralel olarak, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin, önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek olan üçlü görüşmeden elle tutulur sonuçlar çıkması için, yoğun bir perde gerisi faaliyette bulunmakta olduğunu da ekledi.



Rum iç cephesinde anlaşmazlık



Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz gün BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile New York’ta yaptığı görüşme, 25 Eylül’de yapılacak üçlü görüşme aynı zamanda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı açıklamalar odağında, Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmelerin, Rum hükümeti ile muhalefet partileri arasında ciddi anlaşmazlık konusu olduğu ifade edildi.

Rum Simerini gazetesi, DİKO, EDEK, Dayanışma Hareketi, Vatandaşlar İttifakı, Ekologlar ve ELAM’ın, yaşanan gelişmelerden ötürü yoğun endişe belirttiklerini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, ileri sürülen uzlaşmaz Türk tezlerine bağlı tehlikeli icraatları konusunda eleştirdiklerini yazdı.

Partilerin eleştirilerine Rum Hükümeti Sözcü Yardımcısı Viktoras Papadopulos ile DİSİ’nin yanıt verdiğini yazan gazete, AKEL’in ise, müzakerelerin sıkı zaman takvimleri ve hakemlik prosedürleri olmadan, sürmesi gerektiği yorumunda bulunduğunu iletti.

Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcü Yardımcısı Viktoras Papadopulos yaptığı yazılı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in New York’ta Kıbrıs sorununu ileriye götürdüğü bir sırada, bazılarının müzakere süreciyle ilgili asılsız iddialarda bulunmakta olduğunu ifade etti.

Papadopulos, Rum halkının herkesin tutumunu değerlendirme konusunda yeterince olgun olduğunu da sözlerine ekledi.

Gazeteye göre DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu ise açıklamasında, geriye kalan siyasi güçlere, en azından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in New York temasları ve çabaları sürerken, kendilerine hakim ve soğukkanlı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Rum Alithia gazetesine göre ise, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, dün Super Sport FM’deki bir yayında yaptığı konuşmada, hiç kimsenin Kıbrıs Hellenizminin geleceğini garanti altına almayacak olan bir çözüme imza koymayacağını dile getirdi.

Neofitu’nun kelimesi kelimesine “1960 garantileriyle, çözüm yok” ifadesini kullandığını da aktaran gazete, Neofitu’nun, “Türkiye’nin yalnızca Kıbrıs Türk Kurucu devletinin garantörü olması durumunda çözümü kabul edeceği” ifadesinin kendisine sorulması üzerine ise “böyle bir konunun ele alınmadığını” söylediğini iletti.

Neofitu, Kıbrıslı Türklerin, güvenlikle ilgili mekanizmanın, iki toplumu da güvende tutacağını anlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gazeteye göre, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ise yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadarki müzakere sürecinin, Kıbrıs sorununun iç boyutuyla ilgili çeşitli başlıklarda ilerleme gösterdiğini, ancak fikir ayrılıkları olmaya devam ettiğini, bundan dolayı müzakerelerin sıkı zaman takvimleri ve hakemlik prosedürleri olmadan devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Gazeteye göre AKEL, uluslararası konferansın ise yalnızca anlaşma mesafesinde olunduğu zaman toplanabileceği görüşünü de ortaya koydu.

DİKO’nun ise Anastasiadis’e saldırdığını yazan gazete, DİKO’nun, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sergilediğini iddia ettiği uzlaşmazlık resitalinin akabinde, Anastasiadis’in müzakerelerle ilgili karartma yapma ısrarının, bir şeyler gizlemek istediği anlamına geldiğini savundu.

Gazeteye göre, EDEK Basın Sözcüsü Maria Panayotu ise açıklamasında, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın TC kökenlilerin kalması ve iki kurucu devlet meydana getirilmesine dair kısa zaman önceki açıklamalarının, geçerli olmaları durumunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakere etmekte olduğu çözümün içeriğiyle ilgili ciddi soru işaretleri ortaya koymakta olduğunu ifade etti.

Gazeteye göre Panayotu, müzakerelerin kendilerini matematiksel olarak konfederasyona sevk etmekte olduğunu iddialarına ekledi.

Gazeteye göre Dayanışma Hareketi Basın Sözcüsü Yannis Selinopulos ise açıklamasında, Anglo-Amerikanlar ile AB arasında, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e dayatılacak olan ve Anastasiadis’in beş taraflı veya çok taraflı konferansa sürükleneceği, paralel müzakereler yapıldığından söz etti.

Rum Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis de açıklamasında, Kıbrıs sorununun bu aşamasında, beş taraflı ve/veya çok taraflı bir konferansa gidilmesine tamamen karşı olduğunu dile getirdi.

Rum Ulusal Halk Cephesi ELAM ise açıklamasında, Kıbrıs sorununda yeni bir politika çizilmesi gerektiğine işaret etti.

Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ise yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununda beş taraflı konferans toplanmasıyla ilgili Türk önerisi, aynı zamanda Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in de Bürgenstock tipi birçok taraflı konferans toplanması konusundaki tezine karşı olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Rum Politis gazetesi ise haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in müzakerelerde garantilerle ilgili sunduğu öneriyle ilgili anlaşmazlıkların, önceki gün de sürdüğünü yazdı.

Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’e göre, bunun Türk askeri birliklerinin yüzde 75’inin hemen, geriye kalanların da 18 ayı geçmeyecek olan bir geçiş dönemi içerisinde adadan ayrılmasından söz ettiğini yazan gazete, DİKO Basın Sözcüsü Athos Andoniadis’in ise, askeri birliklerin belirsiz bir zaman süresi için adada kalmalarından söz ettiğini iletti.

Gazeteye göre Andoniadis’in açıklamalarını yalanlayan Hristodulidis ise, böyle bir şeyin (siyasi partilerin) Başkanlığa gidip incelediği belgelerden ortaya çıkmadığı gibi, siyasi parti başkanlarına verilen öneriden de ortaya çıkmadığını sözlerine ekledi.



Fotiu kayıplar konusunda İngiltere’den yardım istedi



Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, kayıplar konusunda İngiltere’den yardım istedi.

Rum Haravgi gazetesi, Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun, İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd ile bir araya geldiğini yazdı.

Görüşme sırasında Fotiu’nun, İngiliz Yüksek Komiseri Kidd’ten, insani bir konu olan kayıplar konusunun çözümüne katkı sağlaması için İngiltere’nin Türkiye’ye baskı yapmasını istediğini yazan gazete, Fotiu’nun ayrıca Türkiye’nin, Kıbrıslı Rum kayıplar konusunda sahip olduğu tüm bilgileri sağlamakla sorumlu olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Habere göre Kidd ise görüşmede, kayıplar konusunun çözümlenmesi için sarf edilen çabalara destek vermeye devam edeceğini ifade etti.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 776
Toplam Tekil 4072704
IP 18.118.2.15






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu