BASIN BÜLTENİ Akıncı: “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı: “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz”
Tarih: 23.09.2016 > Kaç kez okundu? 1078

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’a gidişinden önce Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “New York’taki çalışmalarla, bizi son aşamaya gidecek yolun döşenmesini istiyoruz. Temel hedefimiz budur. Genel Sekreterle yapacağımız temaslarda da bunun arayışı içerisinde olacağız” dedi

Akıncı, New York’a “yapıcı bir ruh, iyi niyetle, Kıbrıs’ın geleceğini şekillendirmek için tüm güçle çalışmaları sürdürmek hedefiyle gideceklerini” söyledi.

“New York’ta bir mucize beklenmemelidir, Kıbrıs sorununun nihai bir aşamasını teşkil etmiyor” diyen Akıncı, bunu kamuoyunda gündem olduğu için söyleme gerekliliğini duyduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un müzakere sürecinde “bugüne kadar örneği olmayan bir ilerleme sağlandığının” altını çizdiğini kaydeden Akıncı, gelinen noktanın küçümsenecek bir nokta olmadığını, yapılan çalışmaların değerini ise ne olduğundan daha büyük, ne de olduğundan daha küçük gösterme taraftarı olmadığını kaydetti.

“Gerçek tablo iyi bir ilerleme sağlandığıdır özellikle dört başlıkta” diyen Akıncı, dört başlıkta (Ekonomi, Mülkiyet, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve Yönetim ve Güç Paylaşımı)halen çözülmesi konular bulunduğunu, bunların bazılarının önemli bazılarının da teknik konular olduğunu söyledi.

Hem iki lider ve üçüncü taraflar tarafından paylaşılan, “müzakerelerde 2016’da siyasal bir çerçeve ortaya koyma” hedefi başarılırsa, bir takım konuların da 2017’ye sarkabileceğini ve bunların 2017’nin ilk aylarında çözümlenebileceğine inandığını kaydeden, Akıncı, iyi sonuçlarla geri dönmeyi temenni ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile 25 Eylül’de üçlü görüşme yapacak olan Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Jhonson’la da ikili görüşme yapacak.

Mustafa Akıncı’ya New York ziyaretinde eşi Meral Akıncı, Müzakereci Özdil Nami, Sözcü Barış Burcu, Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ile Müzakere Heyeti üyesi 3. Sekreter Sertaç Güven eşlik ediyor. Akıncı’nın adaya 29 Eylül’de dönmesi bekleniyor.



Akıncı: “Yarım yüzyıllık tecrit artık bitmeli, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacağımız yeni bir geleceği inşa etmeliyiz”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs’ın dışına her çıkışımızda, dünyanın Sarayönü’nden ibaret olmadığını yeniden keşfediyoruz” dedi.

Akıncı, New York’a giderken uçakta TAK muhabirine yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının uzun yıllardır kendi küçük alanına hapsedildiğini, dünyadan koparıldığını ve uluslararası toplumdan soyutlanmış bir durumda bırakıldığını kaydetti.

Akıncı şöyle dedi: “Bu, toplumumuza yapılmış büyük bir haksızlıktır. Artık bu konumdan çıkmamızın ve hak ettiğimiz yerimizi almamızın zamanı gelmiştir. Yarım yüzyıllık tecrit artık bitmeli, eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacağımız yeni bir geleceği inşa etmeliyiz. Bunu yapabiliriz. Bu politik kararlılık ve iradeyle New York’a gidiyoruz. Bu kararlılığımızın karşılıksız kalmayacağını umut ediyoruz.”



Ertuğruloğlu, Alawi bin Abdullah ile görüştü



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, New York temasları çerçevesinde dün, Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alawi bin Abdullah ile görüştü. Umman Sultanlığı BM nezdindeki Daimi Temsilciliğinde gerçekleştirilen görüşmede Bakan Ertuğruloğlu Kıbrıs konusuna ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Görüşmede ayrıca, Umman Sultanlığı BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Khalifa bin Ali Issa Al-Harthy ile Umman Dışişleri Bakanlığı ve Daimi Temsilciliği mensupları yanında, KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, I. Sekreter Serap Destegül Redif, II. Sekreter Havva Ülgen ve Siyasi İşler Memuru Denil Ertuğ hazır bulundu.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 642
Toplam Tekil 4077370
IP 3.133.144.217






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu